dijous, 26 d’abril del 2012

TORTEL·LINI AMB PÈSOLS

Des d'avui dijous 26 d'abril, fins diumenge 29 d'abril es celebra la 13ª Festa del Pèsol a Sant Andreu de Llavaneres. Aquest municipi tornarà a fer bandera del seu producte d'horta més preuat, el pèsol garrofal, que per les seves característiques, la seva dolçor i la seva textura, s'ha guanyat el sobrenom de la perla verda del maresme.


Ingredients:
250 gr. de tortel·lini farcits d'espinacs i formatge (pasta fresca)
150 gr. de pèsols "garrofals" (o de la floreta)
150 gr. de gírgoles (o xampinyons) 
4 tomàquets
3 escalunyes
2 fulles de llorer
1 carbassó
1 pastanaga
oli d'oliva
pebre
sal


Primer de tot, tallem a dauets petits les escalunyes (si no tenim escalunyes, podem utilitzar una altre ceba), el carbassó i la pastanaga.

Agafem una paella amb oli i fiquem les escalunyes i la pastanaga. Quan la ceba comenci a enrossir afegim el carbassó.

Agafem els tomàquets, els preparem sense pèl ni llavors i ho triturem amb la batedora (o tallats a daus molt petits). Quan veiem que les verdures estan mig fetes, afegim el tomàquet, salpebrem i ho deixem coure fins que s'acabin de fer.


Agafem una olla amb aigua i quan comenci a bullir afegim sal i dues fulles de llorer. Fiquem primer els pèsols, i uns 5 minuts després afegim la pasta, en aquest cas, tortel·lini farcits d'espinacs i formatge que farem segons les recomanacions de l'envàs. (També es pot fer per separat. A mi m'agrada fer primer els pèsols i així poder passar-los per la paella de les verdures, i a continuació la pasta).


Tallem les gírgoles i les fregim amb una paella amb oli. Anem remenant. Posem una mica de sal i reservem.

Escorrem la pasta i els pèsols i l'aboquem a la paella de les verdures. Ho barregem bé.


Per emplatar, col·loquem la pasta amb verdures al plat i per sobre un parell de gírgoles per donar-li volum. Servim immediatament. 


Salut i bon profit !

diumenge, 22 d’abril del 2012

CLOTXA DE TONYINA AMB SAMFAINA


Avui es realitza a l'Hospitalet de l'Infant (Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant) les Jornades de la Tonyina de l'Hospitalet de l'Infant i La Vall de Llors on es pot degustar la tradicional clotxa de tonyina una recepta mar i muntanya que esperem que us agradi.....

Ingredients:
400 gr. de tonyina tallada a daus petits
100 gr. depebrot vermell
100 gr. de carbassó
100 gr. d'albergínia
1 tomàquet (pelat i sense llavors)
1 all (opcional)
1/2 ceba
4 pans rodons
sucre
oli d'oliva verge extra
sal




Tallem totes les verdures a trossos petits i els fem en una paella amb oli. Primer la ceba i quan comenci a enrossir-se afegim el pebrot, el carbassó i l'albergínia.

En una altre paella fem l'all ben trinxat i el tomàquet tallat a dauets. Quan sigui a punt, ho incorporem a la paella amb la barreja de verdures. Afegim una mica de sal i sucre i abaixem el foc fins que estigui ben confitat.

En la mateixa paella en que em fet el tomàquet, saltem la tonyina que haurem tallat a daus petits i la barregem amb la samfaina. Ho deixem reposar unes deu hores.

Passat aquest temps, agafem els pans i els buidem traient la molla i farcint-los amb la samfaina de tonyina que prèviament haurem escalfat.


Salut i bon profit !


dissabte, 14 d’abril del 2012

PIZZA DE CARXOFES

Demà diumenge 15 d'abril, a Sant Boi celebraran la 13ª Carxofada Sant Boi degusta carxofes, una de les principals festes populars i gastronòmiques de Sant Boi, amb la carxofa com a principal protagonista.

Nosaltres em volgut donar un toc diferent a la nostra recepta i ens em decidit per fer... una pizza de carxofes!

Ingredients:
2 cullerades de tomàquet natural triturat [1]
200 gr. de mozzarella ratllada
1/2 pebrot
1/4 de carbassó
2 carxofes
Orenga
Oli d'oliva


Per comença fem la massa de la pizza [2] i preescalfem el forn.

Mentre es va fermentant la massa aprofitem per escalivar el pebrot al forn a uns 180º. Quan veiem que està fet, el traiem del forn i el tapem amb paper de diari [3] i ho deixem refredar una estona. Quan estigui fred retirem la pell del pebrot. Reservem.

Ara toca netejar les carxofes. Tallem les branques i les fulles dures de l'exterior. Una vegada les tenim netes les tallem a làmines, amb una mica de sal les fregim en una paella amb oli. Quan estiguin pràcticament fetes (s'acabaran de fer amb la pizza al forn) les retirem del foc i reservem.
Seguidament i a la mateixa paella fem el carbassó que haurem tallat a rodanxes. Igual que les carxofes, quan estigui quasi fet el reservem.

Estirem la massa i comencem a col·locar a sobre els ingredients:
Comencem per repartir el tomàquet per tota la superfície de la pizza, el formatge mozzarella, ara col·loquem el pebrot escalivat que hem tallat a tires, les rodanxes de carbassó, i acabem col·locant les carxofes per tota la pizza. Per finalitzar, només ens queda posar orenga al gust i ficar-la al forn.

Una vegada estigui feta, emplatem en un plat gran, tallem i a menjar la nostra pizza de carxofes.


[Consells:]
1 A nosaltres ens agrada el "tomàquet natural triturat", però també hi ha molta gent que utilitza "tomàquet fregit". Tot dos queden molt bons i és qüestió del gust de cadascú. 
2 Properament farem la recepta de com fer la massa per fer pizzes (paciència).
3 Utilitzem el paper de diari per estovar el pebrot i així la pell ens hi sortirà més fàcilment.  


Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...