dimecres, 30 de maig del 2012

PASTÍS DE CIRERES

Comença la temporada de la cirera, una fruita que especialment al Baix Llobregat (on es produeix la meitat de la producció de tot Catalunya) és molt apreciada.
Els dies 1, 2 i 3 de juny a Torrelles de Llobregat es celebra la XXXII Festa de la Cirera.
El mateix 2 i 3 de juny a el Papiol, celebren la seva XXX Festa de la Cirera.
I del 1 de juny al 6 de juliol a Caldes de Montbui, també celebren les IX Jornades Gastronòmiques de les Cireres.
Així que no teniu excuses, si us agraden les cireres, ja podeu anant preparant la sortida d'aquest cap de setmana i/o preparant aquest deliciós pastís...


Ingredients:
500 gr. de cireres del Baix Llobregat
250 ml. de nata líquida
75 gr. de sucre morè
50 gr. d'ametlles mòltes
4 ous
1 massa brisa
mantega


Primer de tot, i amb una mica de paciència... agafem les cireres i traiem, una per una, el pinyó tallant-les per la meitat. Reservem.

Preescalfem el forn. Seguidament, estenem la massa brisa i agafem un motlle que pintarem de mantega i recobrirem amb la massa ja estesa. Amb l'ajuda d'una forquilla l'anirem punxant. Una vegada tenim el forn preparat, ho col·loquem un quart d'hora (fins que estigui daurada) a 180º.



Mentre es va fent, batem els ous, afegim la nata, les ametlles, el sucre morè i ho barregem tot molt bé. Ara és el moment d'incorporar les cireres que havíem reservat sense pinyol.


Una vegada ho tenim tot preparat, aboquem el farcit que acabem de preparar sobre la massa daurada, que tornarem a introduir al forn uns tres quarts d'hora, també a 180º.


Passat aquest temps, ho retirem i ho deixem refredar una mica per poder-ho desemmotllar més fàcilment. Ho podem emplatar directament, o si ho preferim, ho podem deixar a la nevera perquè estigui més fresquet...




Salut i bon profit !

dissabte, 19 de maig del 2012

TRONC DE PATATA

Últimament em estat molt ocupats i em deixat el bloc una mica de banda, però tornem amb més ganes i forces que mai... Aprofitem per canviar una mica la dinàmica de les nostres receptes, i si fins ara les penjavem el mateix dia, o un o dos dies abans, a partir d'ara, intentarem penjar-les amb més anticipació, perquè, qui volgui, pogui preparar-se més tranquilament la visita a les fires, festes o jornades gastronòmiques que anem publicant. Esperem que aquesta petita modificació sigui del vostre gust...

Del 26 de febrer al 31 de maig, es realitza a Sant Vicenç de Montalt (Maresme), les II Jornades Gastronòmiques de la Patata. Encara esteu a temps de gaudir d'un dels aliments que serveix de base de molts plats de la cuina catalana.


Ingredients:
650 gr. de patates
3 ous
3 tomàquets
2 llaunes de tonyina
2 filets d'anxoves
1/2 pot d'olives farcides d'anxoves
maionesa


Per començar, pelem les patates i les bullim acompanyades amb 3 ous. Mentre esperem, barregem la tonyina que haurem escorregut bé i el tomàquet triturat i ho col·loquem en un bol. Quan hagi reposat el tomàquet amb la tonyina, sempre deixa anar una mica líquid, ho tornem a escórrer fins que no quedi gens. Ho tornem a col·locar en el bol, i afegim dos ous (que ja s'hauran acabat de fer) i les olives (menys 2 o 3 per decorar) que haurem triturat prèviament.
Una vegada tenim la patata bullida, amb l'ajuda d'una forquilla l'aixafem fins fer un puré.

Col·loquem paper film a sobre d'una superfície plana, i afegim el puré de patata i un altre paper film per sobre de la patata. Amb l'ajuda d'un rodet, aplanem la patata deixant un gruix suficient perquè no es trenqui al doblegar-lo posteriorment. Retirem el film superior i col·loquem al mig la barreja de tonyina i tomàquet.
Amb molt de cura, agafem dels laterals del film inferior i ho estirem primer cap a davant, i després fem el mateix procés amb l'altre banda. Ens ha de quedar una forma cilíndrica. Una vegada ho tenim, podem ajudar-nos amb les mans per deixar-lo més arrodonit


Ara toca decorar el tronc.
Per començar, agafem la maionesa i ho recobrim tot. Tallem a làmines l'últim ou i un parell d'olives i les col·loquem per sobre del tronc. Per finalitzar afegim 2 anxoves i ho deixem un parell d'hores a la nevera.







Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...