dissabte, 30 de juny del 2012

PERNIL AMB SORPRESA DE MELÓ



Aprofitem aquests dies de tanta xafogor, per presentar-vos una recepta ven fresca i fàcil de realitzar per fer aquest dies d'estiu.
Aquesta recepta és una variant de la coneguda "meló amb pernil", però amb un toc diferent, ja que l'embolcall li dona una presentació diferent. Esperem que us agradi...


Ingredients:
200 gr. de pernil salat (tallat a làmines molt primes)
200 gr. de melò


Agafem un bol no gaire gran i el folrem amb les làmines de pernil (veure foto).


Tallem el meló a trossos. Ho podem tallar al gust de cadascú: més gran, més petit, quadrat, rectangle, rodó, etc... (Nosaltres ho hem fet amb un útil per tallar a trossos rodons).

Col·loquem els trossos de meló a l'interior del bol amb el pernil i seguidament, agafem les puntes del pernil que sobresurt del bol i tanquem el farcell.

Per emplatar, agafem un plat, el posem per sobre del pernil i li donem la volta.





Salut i bon profit !

diumenge, 10 de juny del 2012

PIT DE POLLASTRE FARCIT DE PHILADELPHIA I PERNIL SALAT

En aquesta ocasió no em trobat cap festa / fira / jornada gastronòmica per la setmana vinent, així que si algú coneix d'alguna i vol col·laborar amb nosaltres, pot deixar-nos les seves propostes a la secció de comentaris del bloc. Les tindrem en compte per l'any vinent!

Així que avui em decidit de fer (penjar) simplement el menjar que teníem per dinar. Esperem que us agradi...



Ingredients:
4 pits de pollastre
75 gr. de pernil salat
125 gr. de Philadelphia
1 ceba de figueres petites
1 got de nata líquida
1/2 got de vi blanc
farina
sal



En un plat posem  el pernil salat tallat a trossets i afegim dos cullerades soperes de Phidadelphia, ho remenem tot i reservem.


Agafem els pits de pollastre i els obrim per un cantó, de forma que quedarà un llibret de pit de pollastre. Afegim la pasta anteriorment reservada dintre del llibret, tapem, afegim una mica de sal, els arrebossem amb farina i els fregim en una paella prèviament preescalfada. Quan els tinguem dauradets els reservem.

Ratllem la ceba i la  fiquem a la mateixa paella que hem fregit els llibrets de pits de pollastre. Quan comenci a daurar-se la ceba, llencem un rajolí de vi blanc. Una vegada comenci a evaporar-se l'alcohol del vi afegim un got de nata liquida. Quan faci xup xup posem els llibrets de pits de pollastre i que acabin de fer-se amb la salsa duran 5 minuts.



Salut i bon profit !

dissabte, 2 de juny del 2012

MASSA PER FER PIZZA.

Cada 2 de juny els italians celebren la Festa della Repubblica, la gran festa nacional dels italians.
Hi han un munt de plats típics d'Italia, però crec que el més important de tots (i típic) és... la pizza.  

Als que estan acostumats a fer-se la massa de la pizza ells mateixos, aquesta recepta els semblarà molt simple, i realment no té gaire història. Però sembla mentida la de gent que no sap o no s'atreveix a fer-se la seva pròpia massa i acaben comprant les masses que venen als supermercats. Tinc familiars, amics i companys que m'han preguntat més d'una vegada com faig la massa i he pensat que segur que hi ha un munt de gent que, com ells, tampoc no ho tenen clar. Aquesta és, si més no, la manera com la meva dona i jo mateix preparem les nostres pizzes a casa:


Ingredients:

200 gr. de farina
5,5 gr. (un sobre) de "llevat de fleca" o 15 gr. de llevat fresc
100 ml. d'aigua tèbia
oli
sal


Agafem un bol i hi posem la farina, el llevat, una mica d'oli i sal. Anem posant una mica d'aigua tèbia i ho barregem amb l'ajuda d'una forquilla.

Quan la barreja està convertida en massa, llancem una mica de farina sobre el marbre i amassem amb les mans la massa. Si s'ens enganxa als dits, haurem d'afegir una mica més de farina. Quan tinguem la massa homogènia, fem una bola i l'emboliquem en un drap de cuina. Ho deixem fermentar de 20 a 30 minuts. Quan més temps la deixem, més pujarà la massa.

Anem preescalfant el forn.


Amb l'ajuda d'un rodet, estirarem la massa de la pizza. Col·loquem novament farina sobre el marbre i amb el rodet anem aplanant la massa. Si veiem que la massa s'enganxa al rodet o al marbre, afegim una mica més de farina. Anem donant la forma que desitgem: rodona, quadrada, rectangular (jo normalment ho faig en rectangle, com la safata del forn). Agafem la safata que anem a posar al forn i li col·loquem primer un paper antiadherent per forn, i després la massa per sobre. 


La massa que sobri per les vores la retallarem amb el talla-pizza (la podem afegir si falta en una altre part).

Ara només falta col·locar per sobre els ingredients que més ens agradin i ficar-la al forn.




Salut i bon profit!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...