dimarts, 25 de setembre del 2012

RISSOTTO DE 3 ARROSSOS AMB BOLETS.


Acabem d'entrar a la tardor i això, per a molts vol dir "temporada de bolets". 
Aquest 29 i 30 de setembre es celebra a la Pobla de Lillet (Berguedà) la 22ª Fira del Bolet i del Boletaire, una fira que no us podeu perdre, encara que aquest any, de moment, sembla que no hi han gaires de bolets.


Ingredients:
250 gr. d'arròs:
  • Vaporitzat (o parboiled)
  • vermell (integral)
  • salvatge 
150 gr. de bolets
90 gr. de formatge parmesà
25 gr. de mantega
1 l. de brou de pollastre
1 ceba de figueres
1 got de vi blanc
oli d'oliva
sal


Habitualment utilitzo arròs bomba per fer rissotto, però en aquesta ocasió he volgut donar-li una mica de color i he utilitzat una barreja d'arrossos (blanc, negre i vermell). 


Per començar tallem la ceba i l'enrossim amb una paella amb oli. Llavors afegim l'arròs, ho deixem dos minuts, i a continuació aboquem un got de vi blanc i ho deixem reduir.


Quan s'hagi reduït, afegim una mica de brou (que tindrem escalfat) i deixem que l'arròs vagi xuclant el brou. Quan quedi reduït, tornem a afegir una mica més de brou, i així repetidament sense deixar de remenar.

 

En una altre paella amb oli fem els bolets (els que tingueu: camagrocs, rovellons, ceps, etc...). Si son una mica grans els tallem a trossos més petits. Reservem.


Quan quasi estigui l'arròs afegim els bolets (menys uns quants que reservarem per decorar), salem una mica, tornem a remenar i apaguem el foc. a continuació afegim la mantega i rallem el formatge parmesà. Ho barregem bé.


Per emplatar, agafem un cercle de cuina, l'omplim amb el rissotto i a damunt col·loquem els bolets que havíem reservat per decorar.



Salut i bon profit !

dissabte, 15 de setembre del 2012

MAGRET D'ÀNEC AMB SALSA DE GERDS



Hola!                                                                                       
Després d'una llarga parada per vacances, tornem a endinsar-nos en el món de la cuina, a agafar els davantals i encendre els fogons.....


Des del proper 21 de setembre i fins el 14 d'octubre podeu gaudir de la "Mostra Gastronòmica de l'Ànec a la Val d'Aran".
Durant aquests caps de setmana de tardor ens ofereixen uns menús amb l'ànec com ingredient principal. Foies, magrets, confits, ... i tota classe de derivats de l'ànec que fan d'aquest deliciós àpat les delícies dels que tenen l'ocasió de degustar-lo.

Ingredients:
4 magrets d'ànec
150 gr. de melmelada de gerds
1 llimona
pebre 
sal



Salpebrem l'ànec per les dues bandes i ho fiquem en una paella sense oli. Sempre amb el cantó de la pèl o greix tocant a la paella i la carn cap a amunt. El mateix greix que deixa anar l'ànec ens farà d'oli.

Deixem coure uns 7 o 10 minuts (depenent del gruix de l'ànec i de si ens agrada més o menys fet). Donem la volta al magret i ho deixem uns 3 o 5 minuts.

Una vegada fets, tallem els magrets a làmines fines.

Fiquem la melmelada de gerds en un cassó a foc lent amb el suc d'una llimona. Barregem fins que la melmelada quedi amb una textura més suau. Llavors en una salsera passarem aquesta salsa pel xinès i ho reservem.

Per emplatar, agafem les làmines d'ànec i col·loquem una al costat de l'altre fen una filera. Cobrim primer amb una mica de l'oli que ha deixat anar el mateix ànec, i després amb la salsa de gerds posem per sobre de l'ànec i pel plat fent un cercle (per decorar).






Salut i bon profit !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...