Acabem d'entrar a la tardor i això, per a molts vol dir "temporada de bolets".
Aquest 29 i 30 de setembre es celebra a la Pobla de Lillet (Berguedà) la 22ª Fira del Bolet i del Boletaire, una fira que no us podeu perdre, encara que aquest any, de moment, sembla que no hi han gaires de bolets.
Ingredients:
250 gr. d'arròs:
- Vaporitzat (o parboiled)
- vermell (integral)
- salvatge
90 gr. de formatge parmesà
25 gr. de mantega
1 l. de brou de pollastre
1 ceba de figueres
1 got de vi blanc
oli d'oliva
sal
Habitualment utilitzo arròs bomba per fer rissotto, però en aquesta ocasió he volgut donar-li una mica de color i he utilitzat una barreja d'arrossos (blanc, negre i vermell).
Per començar tallem la ceba i l'enrossim amb una paella amb oli. Llavors afegim l'arròs, ho deixem dos minuts, i a continuació aboquem un got de vi blanc i ho deixem reduir.
Quan s'hagi reduït, afegim una mica de brou (que tindrem escalfat) i deixem que l'arròs vagi xuclant el brou. Quan quedi reduït, tornem a afegir una mica més de brou, i així repetidament sense deixar de remenar.
En una altre paella amb oli fem els bolets (els que tingueu: camagrocs, rovellons, ceps, etc...). Si son una mica grans els tallem a trossos més petits. Reservem.
Quan quasi estigui l'arròs afegim els bolets (menys uns quants que reservarem per decorar), salem una mica, tornem a remenar i apaguem el foc. a continuació afegim la mantega i rallem el formatge parmesà. Ho barregem bé.
Per emplatar, agafem un cercle de cuina, l'omplim amb el rissotto i a damunt col·loquem els bolets que havíem reservat per decorar.
Salut i bon profit !