dilluns, 29 d’octubre del 2012

PANELLETS DE XOCOLATA


Per Tots Sants es celebra la Castanyada, una festa de tardor que pràcticament no hi ha cap poble de Catalunya que no celebri molt o poc. Uns dies abans, el 27 i 28 d'octubre a Viladrau (Osona), el 31 d'octubre a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) i a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), i el 1 de novembre a Capellades (Anoia) per posar uns exemples.
Com podeu imaginar, el producte estrella d'aquesta festa no pot ser un altre que les castanyes, però hi ha d'altres, igual de bons, com per exemple els moniatos o els panellets.
A nosaltres ens encanten tots els panellets, però aquests son els preferits del nostre fill !



Ingredients:
500 gr. d'ametlles
500 gr. de pinyons
400 gr. de sucre blanc
250 gr. de xocolata en pols
200 gr. de patata
2 ous
Maizena











Primer de tot, agafem les patates, les pelem i les col·loquem en una olla per bullir-les.
Seguidament, mentre es va bullint la patata, aprofitem per picar les ametlles fins que quedi farina d'ametlles.
Quan tenim la patata, ho fiquem en un bol gran i l'aixafem amb una forquilla. Afegim l'ametlla picada i la barregem una mica. Després afegim el sucre i tornem a barrejar i, finalment afegim la xocolata en pols i continuem barrejant fins que obtinguem una massa compacta.

Llavors, col·loquem maizena a sobre d'un plat (o safata) i anem fem boletes amb la massa de la barreja que enfarinarem amb la maizena. Cadascuna d'aquestes boletes les deixarem a sobre de paper sulfuritzat per col·locar posteriorment al forn.
Ara necessitarem dos plats: un plat amb la clara d'ou (reservem el rovell) i un altre amb pinyons. Llavors agafem les boles i les passem primer per la clara d'ou i després, amb una mica de paciència, per la dels pinyons. Tornem a deixar a sobre del paper sulfuritzat.

Una vegada els tenim tots, amb l'ajuda d'un pinzell, els pintem amb el rovell d'ou que havíem reservat anteriorment i els fiquem al forn que tenim preescalfat a 180º durant uns 10 minuts aproximadament.

Passat aquest temps, comprovem que estiguin  ben fets i retirem del forn. Ara ja només ens quedarà esperar a que es refredin per poder degustar-los.




Salut i bon profit !


dimarts, 9 d’octubre del 2012

MILFULLS DE XOCOLATA.

Del 12 al 14 d'octubre es celebra a Agramunt (Urgell) la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, una fira ben dolça (com la setmana passada) que ens farà gaudir a grans i petits. Aquesta fira, a més a més, ens col·loca en el punt de sortida de les fetes nadalenques !
Nosaltres vam anar l'any passat i vam sortir molt contents, així que ho recomanem a tothom.


Ingredients:
1 làmina de pasta de full (250 gr.) fresca o congelada
250 gr. de xocolata negra per rebosteria
1 sobre de cobertura transparent de tartes en pols
250 ml. d'aigua
farina
sucre
virutes de xocolata (per decorar)


Abans de tot podem preparar la cobertura per a tartes.  Barregem el contingut del sobre amb 30 gr. (2 cullerades) de sucre en un cassó amb aigua. Anem remenant fins que l'aigua comenci a bullir i ho deixem refredar 1 minut. Reservem.

Per començar, enfarinem el marbre i col·loquem la pasta de full. Per facilitar la feina, tallem la làmina en 4 parts allargades (d'uns 10 x 30 cm aproximàdament). Agafem una i l'estirem una mica amb el rodet, una vegada ho tenim amb una forquilla punxem la pasta i col·loquem al mig 3 trossos de xocolata de 25 gr. cadascuna, amb una separació entre una i l'altre per poder fer amb un ganivet un tall de separació. 
Ens ha de quedar 3 pastes. Agafem la cobertura per a tartes i amb l'ajuda d'un pinzell, untem les vores i amb els dits i una forquilla tanquem bé[1] els 3 farcellets. Per finalitzar, untem per sobre amb la cobertura per a tartes. Reservem.



Ara, només ens queda repetir-ho fins acabar les altres làmines de pasta de full.

Una vegada tenim totes les pastes a punt, les col·loquem en una safata amb paper sulfuritzant per anar al forn, que tindrem preescalfat a 220º, i ho introduïm durant uns 10 minuts aproximàdament. El temps és orientatiu, ja que cada forn és diferent i, es molt important, estar molt atent i si veiem que comencen a enrossir-se treure-les ràpidament, ja que sinó se'ns poden obrir.
Per últim, aboquem una mica de virutes de xocolata per sobre per decorar.


[Consells]
1 Si no ho tanquem bé, és molt provable que s'obrin i pugui sortir la xocolata de l'interior.



Salut i bon profit !

dijous, 4 d’octubre del 2012

GOMINOLES.


Els propers 6 i 7 d'octubre, es celebra la II Fira del Llaminer a Vilanova del Vallès, conventint-se així en el poble més dolç de Catalunya. Una fira que cap nen petit i, no tant petits, ens em de perdre.

El nostre fill, com tots els nens, ens  demana constantment que li comprem xuxes. Una manera econòmica i divertida es fer-les vosaltres mateixos i, si pot ser, acompanyats dels més petits, que de ben segur que us voldràn donar un cop de mà i, d'aquesta manera, entrar en el món de la cuina. No cal dir que d'aquesta forma us estalviareu molts diners deixant de comprar xuxes i a més a més son més naturals. Aquí os presentem les típiques gominoles tovetes amb sucre:


Ingredients:
1 sobre de gelatina en pols de sabors (maduixa, llimona, taronja....)
o 12 làmines de gelatina de cua de peix [1]
2 sobres de gelatina neutra en pols
200 ml. d'aigua, suc o llet
300 gr. de sucre
Oli de gira-sol per untar els motllos
sucre (per decorar)



Per començar, agafem els motllos de silicona (si pot ser, amb formes ben divertides) i els untem amb oli de gira-sol. Seguidament, posem els ingredients en un cassó a foc molt suau durant 10 minuts sense deixar de remenar i procurant que no bulli. Passats aquests 10 minuts ja podem avocar la barreja en els motllos amb molt de compte. Si tenim motllos complicats d'omplir (com és el nostre cas), una manera fàcil i senzilla és utilitzar una xeringa gran.

Deixem reposar durant 12 hores a temperatura ambient.

Per finalitzar, desmotllem les gominoles i les enfarinem amb sucre.


[Consells]
1 Recomanem les làmines de gelatina de cua de peix, ja que segons la nostre experiència, queden més compactes. 


Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...