diumenge, 4 de novembre del 2012

CIGRONETS DE L'ALTA ANOIA AMB CAMAGROCS



El proper diumenge 11 de novembre, es celebrarà a Igualada (Anoia) una nova edició de la Festa del Cigronet de l'Alta Anoia.
El cigronet de l'Alta Anoia és un cigró més petit que els altres però d'un gust més intens, una textura més homogènia, gens farinosa i que durant la seva cocció augmenta tres vegades de volum. Un producte ideal per ser cuinat perquè no es desfà i permet convinacions inimaginables.


Ingredients:
500 gr. de cigronets de l'alta Anoia (cuits)
500 ml. de brou de pollastre
60 gr. de camagrocs
1 ceba
1 got de vi blanc jove
colorant alimentari (opcional)
llet
oli d'oliva
sal



Agafem una paella amb una mica d'oli d'oliva i fiquem la ceba molt ben tallada. Quan la ceba es comenci a enrossir aboquem els cigronets de l'Alta Anoia [1], i anem remenant durant uns 5 minuts.

Afegim un got de vi blanc jove, tapem la paella, posem el foc a mitja potencia i deixem reduir, remenant de tant en tant.

Una vegada reduït, anem afegint el brou fins que s'acabin de fer els cigronets i posem una mica de colorant alimentari (opcional) per donar-li una mica de color.

En una altre paella fem els camegrocs. Els saltegem una mica, afegim una mica de llet i els acabem de fer.

Quan veiem que els cigronets quasi estan, aboquem els camagrocs amb la salsa de llet, afegim una mica de sal i ho barregem bé.

Per finalitzar només falta emplatar. En un plat fondo aboquem els cigronets amb la salsa de llet i els camagrocs.



Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...