dilluns, 31 de desembre del 2012

TORRÓ DE XOCOLATA I ARRÒS INFLAT.


Ja fa un parell d'anys que abans de que arribin les festes de Nadal ens apropem fins Agramunt per gaudir de la fira del torró i la xocolata a la pedra, una fira que val la pena de visitar i gaudir.

Nosaltres ja feia temps que volíem fer torró, però per una cosa o per un altre, va passant el temps i va quedant al racó de les coses per fer... fins aquest any, que van decidir que ja no podia passar més temps sense provar de fer els nostres propis torrons "artesanals".
Com no pot ser d'un altre manera, el nostre primer torró és el preferit del nostre fill, es a dir, aquest torró de xocolata i arròs inflat, segurament més conegut per a molts com a torró de "Suchard".

Només afegir, que com podreu comprovar és una recepta molt fàcil i que únicament cal comprar un motlle per a torrons. Els podeu trobar a partir d'uns 6 €, i hi han de diferents dissenys, materials i preus, així que si no feu torró es perquè no voleu!


Ingredients (per una taula):
250 gr. xocolata fondant 70% 
50 gr. llard de por
50 gr. arròs inflat


Primer hem de fondre el llard i la xocolata [1].


Anem barrejant fins que estigui fos, llavors afegim l'arròs inflat i continuem barregem bé. Quan ho tenim tot ben emulsionat, ho col·loquem en un motlle per a torrons i ho deixem refredar a la nevera.


[Consells]
1 Nosaltres ho vam fer al bany maria, agafant dos olles, una gran amb aigua que posem al foc i, una altre olla més petita on fiquem la xocolata, el llard i posteriorment l'arròs, que col·loquem a l'interior de la primera olla perquè es vagi estovant. També es pot fer d'altres maneres, però si ho feu com nosaltres estarà al punt i no us quederàn trossos sense desfer o cremat.


Com que ens trobem en l'últim dia de l'any, no volem acomiadar-nos sense desitjar-vos que passeu un bon cap d'any i un millor 2.013. BONES FESTES !!!


Salut i bon profit !

diumenge, 2 de desembre del 2012

SALMÓ MARINAT


S'apropen les festes nadalenques i hem volgut preparar una recepta per aquestes dates tan especials.
Aquesta recepta la volem dedicar a la tia Lluïsa, que ens va ensenyar aquesta recepta ja fa temps, i des de llavors l'hem fet any rere any.


Ingredients:
kg. de salmó (desespinat i el més gruixut possible)
1 copa de brandi
anet
oli de gira-sol
sucre
sal



Sempre que anem a menjar peix cru, com és el cas d'aquesta recepta, per seguretat alimentaria, em de congelar el peix per evitar possibles intoxicacions, encare que comprem el salmó fresc i de primeríssima qualitat.

Així que el primer de tot, congelem el salmó per evitar l'anisaquiasi (i/o altres virus). Una vegada descongelat ho col·loquem amb la pell cap a baix i ho cobrim amb una barreja de sal i sucre (3/4 de sal per 1/4 de sucre), i ho deixem marinar durant 7 dies a la nevera. Cada dia anem retirant l'excés de líquid que anirà deixant.


Passat els 7 dies, netegem el salmó amb un drap o un tovalló sec. Un cop ben net, li fiquem una mica de brandi i ho deixem 2 o 3 hores com a mínim.

Ara es l'hora de de tallar-lo, ho fem a trossets ben prims, i a continuació afegim una mica d'anet i ho cobrim amb oli de gira-sol. Ho cobrim tot, ja que els trossos que quedin al aire s'assecaran.




Ja ens ho podem menjar. Recomanem acompanyar-lo amb unes torrades, però millor si ho deixem unes hores perquè l'anet acabi de donar-li gust. El salmó el podem guardar a la nevera durant 7/10 dies. 




Salut i bon profit !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...