dissabte, 15 de juny del 2013

COCA DE FRUITS CONFITATS


Arriba una de les festes més celebrades a Catalunya... la revetlla de Sant Joan ! i, que més típic que menjar una bona coca amb un bon cava. De coques hi han de totes menes, nosaltres hem fet aquesta de fruits confitats que ara us presentem i que desitgem que us agradi.

Ingredients:
PER LA MASSA:
300 gr. de farina de força
100 gr. d'ametlla mòlta
60 gr. de mantega
60 gr. de sucre
35 gr. de llevat fresc
75 ml. de llet
2 ous
pell de llimona ratllada
5 gr. de sal 

PER LA CREMA:
2 ous
125 gr. de sucre
50 gr. de maizena,
625 ml. de llet
1 canó de canyella
pell de llimona

PER LA DECORACIÓ:
1 ou
fruites confitades variades
pinyons


Per començar prepararem la massa.
En un bol i amb l'ajuda d'una batedora, barregem els ous amb el sucre. Seguidament hi afegim la sal, la pell de llimona ratllada, la mantega i ho tornem a batre. Desfem el llevat amb la llet tíbia i ho incorporem a la barreja anterior. Afegim l'ametlla mòlta i anem removent i amassant mentre afegim la farina. Acabem d'afegir la farina quan la massa no no s'enganxi entre els dits. ara que tenim la massa, fem una pilota i la tapem amb paper film. És important que no quedi aixafada, ja que la massa necessitarà espai per créixer. Deixem reposar fins que dobli el volum, aproximadament durant unes 4 hores. 

Ara toca preparar la crema pastelera.
Primer bullim la llet amb la pell de la llimona i la canyella. Després agafem un bol i batem els rovells dels ous i el sucre i anem afegim poc a poc la maizena. Colem la llet bullida i l'incorporem mentre anem remenant. Una vegada barrejats tots els ingredients ho tornem a colar per evitar grumolls i ho posem al foc durant uns minuts sense deixar de remenar perquè espesseixi. Extenem la massa en una safata i tapem amb paper film prement contra la superfície, per evitar que quan vagi refredant es formi una crosta. Deixem refredar.

I per últim, la decoració.
Una vegada crescuda la massa la amassem un altre cop. Posem oli en una safata de forn, i estenem la massa donant-li forma ovalada evitant que quedi més fina d'uns costats que d'altres. Deixem la massa reposar a la safata durant 45 minuts tapada amb un drap humit. Mentre preescalfem el forn a uns 170ºC.


Transcorreguts els 45 minuts adornem la coca amb la crema pastissera, la fruita confitada i els pinyons. Finalment, pintem amb ou batut i ho posem al forn durant 30 o 45 minuts (fins que la coca quedi daurada).
 
Que tingueu tots una bona revetlla de Sant Joan...


Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...