diumenge, 27 de gener del 2013

XATÓ DEL VENDREL


Cada primer diumenge de febrer es celebra la festa gastronòmica de la Xatonada Popular del Vendrell. Una festa on es repartiran unes 2.000 racions de xató.

L'any passat ja van realitzar la variant de Vilafranca del Penedès i enguany em fet la variant del Vendrell. A veure quina us agrada més... a nosaltres ens agraden totes (hahaha).
I ja sabeu, aquest proper diumenge 3 de febrer, tots cap a El Vendrell.


Ingredients:
2 escaroles blanques
120 gr de bacallà esqueixat
120 gr de tonyina salada
4 anxoves
80 gr d'olives arbequines

Per fer la salsa:
100 gr d'ametlles
80 gr d'avellanes
1 nyora escaldada
1/2 ceba escalivada
1/2 cabeça d'alls escalivats
3 tomaquets escalivats
1 llesca de pa fregit
1/2 bitxo (opcional)
pebre vermell
oli d'oliva verge
vinagre de vi negre
sal


En una safata fiquem els tomàquets, la ceba i l'all i els escalivem. Quan ho tingem, agafem un morter (o la batedora), afegim una mica de sal i ho anem trinxant d'un en un els ingredients següents en aquest ordre: ametlles i avellanes (fins aconseguir una pasta ben fina). Tot seguit, la ceba, la nyora (prèviament escaldada i sense pell), el bitxo (optatiu), el pebre vermell, un polsim de pebre negre i el pa fregit. Finalment, els alls, els tomaquets, l'oli i el vinagre.



Un cop acabada la salsa es barreja amb lescarola ben neta i escorreguda. Es deixa reposar unes hores. A l'hora de servir el plat es decora amb el bacallà esqueixat, la tonyina, els filets d'anxova i les olives arbequines.




NOTA: Aquest plat s'acostuma a menjar amb una truita de fesols, però això ja és una altre recepta !!!


Salut i bon profit !

diumenge, 13 de gener del 2013

RESUM 2012

Avui no volem fer cap recepta, sinó un resum de les que em publicat durant l'anterior 2012.
El bloc que esteu llegint ara mateix va neixer l'1 de gener (de 2012) amb una benvinguda i, a poc a poc, hem anant entrant receptes que esperem que hagin sigut del vostre gust. En total 31 receptes on hi ha hagut una mica de tot:

Amanides
Arrossos
Carns
Pasta
Peixos
Postres
Salses
Verdures


Aquí deixem les 10 receptes que més visites amb rebut durant el 2012. Evidement, les últimes receptes no han tingut tant temps com d'altres per poder estar al TOP 10):
 

10. Pastissets de tres xocolates (la 1ª recepta que vam publicar. Gener)
9. Pastís de cireres (Maig)
8. Tronc de patata (Maig)
7. Pernil amb sorpresa de meló (Juny)
6. Xató de Vilafranca del Penedès (Gener)
5. Pit de pollastre farcit de Philadelphia i pernil salat (Juny)
4. Pastís de formatge (Març)
3. Carxofes al cava (Gener)
2. Bacallà amb allioli i ratatouille (Febrer)
1. Magret d'ànec amb salsa de gerds (Setembre)

Després de les festes de Nadal, comencem el 2013 amb ganes d'ensenyar-vos noves receptes per continuar farcint de receptes aquest bloc de cuines.


Salut i bon profit !



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...