diumenge, 17 de març del 2013

TRUITA DE CARXOFES


El diumenge 24 de març, a la rambla de Rafael Casanova i a la plaça de l'Ajuntament, de 9 a 19 hores, torna una de les principals festes populars de Sant Boi, amb la carxofa com a principal protagonista.
L’any 2000 es va celebrar a Sant Boi la I Carxofada Popular, una activitat pensada per reivindicar la qualitat de la carxofa com a producte clàssic de l’agricultura del Parc Agrari. Aquella activitat consistent bàsicament en un dinar popular ha crescut fins esdevenir un ampli programa d’activitats, una de les cites més multitudinàries del calendari festiu del municipi i la millor eina de promoció de les carxofes locals.
Enguany, es cuinaran aproximadament uns 2.500 kilos de carxofes per a unes 2.000 persones.


Ingredients:
3 o 4 carxofes (segons la mida)
4 ous
oli d'oliva
sal



Primer de tot, netegem les carxofes, traient les fulles dures de l'exterior, la tija i la punta. Ara que tenim el cor, les tallem per la meitat i traiem borrissol i, continuarem tallant-les, però ara a làmines d'1 cm aproximadament . Si no volem que enfosqueixin, passarem una llimona pels talls per evitar l'oxidació.


Agafem una paella amb una mica d'oli, afegim les làmines de carxofes i tapem la paella perquè es vagin fent. Remenem de tant en tant, vigilant de que no sens cremi i afegim una mica de sal.


En un bol, batem els ous amb una mica de sal, i afegim les carxofes de la paella. Barregem una mica i l'aboquem a la mateixa paella, ara sense tapar-la.

Quant veiem que ja la tenim cuita per la part de sota i, amb l'ajuda de la mateixa tapa, tombem la truita i l'acabem de fer per l'altra banda.

Una vegada la tenim cuita per les dues bandes, només cal col·locar-la en un plat o safata per portar a taula.


NOTA:
Si una vegada teniu les carxofes a casa, trobeu que les carxofes estan un mica dures, afegirem mig got d'aigua, mentre s'estan fent a la paella, així quedaran més toves i no ens trobarem una truita "dura". Recomanem comprar sempre en botigues de confiança.

A nosaltres, aquest plat ens agrada més calent, acabat de fer, però també hi ha molta gent que els agrada més freda. Vosaltres mateixos !


Salut i bon profit !

diumenge, 10 de març del 2013

ARRÒS AMB FAVES I BOTIFARRA NEGRA

Del 16 de març i fins el 12 de maig, es realitza a Pals la Campanya Gastronòmica i la Cuina de l'Arròs.
L'arròs de Pals, documentat des de 1452, és un arròs natural i saborós que destaca per la seva excepcional qualitat i per això recomanem que proveu i que visiteu aquesta meravellosa vila del Baix Empordà. El seu nom, prové del llatí "palus", que vol dir aiguamoll i es refereix a les zones humides properes, on es conrea l'arròs de Pals.


Ingredients:
250 gr. d'arròs
250 gr. de faves
150 gr. de cansalada viada curada

75 gr. de botifarra negra
3 alls
3 cebes tendres
menta fresca
pebre negre
1 fulla de llorer

1 l. de brou
1 copeta de vi dolç
oli d'oliva
sal





Posem oli en abundància en una paella. Afegim els trossos de cansalada, la ceba, els alls, les faves, la menta, el llorer i la copeta de vi ranci. Tapem i deixem que es vagi ofegant. Quan pasin uns minuts, afegim la botifarra, tapem la paella i ho deixem coure durant 2 minuts.
 


Tot seguit, en una altre paella, afegim l'arròs i deixem reposar a foc viu. Quan estigui daurat, incorporem el brou ben calent i ho deixem bullir durant 1/4 d'hora més a foc viu.

Quan hagin passat els 15 minuts, incorporem l'ofegat de faves a la cassola i retirem la fulla de llorer de l'arròs. Finalment, ho deixem coure 2 o 3 minuts més fins que l'arròs quedi sec.




Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...