dissabte, 29 de juny del 2013

PERNIL AMB SORPRESA DE FRUITES


Aquesta recepta, com la de l'any passat, es molt refrescant i bé molt de gust amb la calor de l'estiu.
No deixa de ser una variant del "pernil amb sorpresa de meló" però amb varietat de fruites. Podeu utilitzar qualsevol fruita que us agradi, si és fresca, millor.

Ingredients:
200 gr. de pernil salat (tallat molt prim)
75 gr. de meló
75 gr. de kiwi
50 gr. de pinya
50 gr. de préssec de vinya
50 gr. de plàtan


Agafem un bol i el folrem amb el pernil.


Tallem totes les fruites (el meló, la pinya, el kiwi o qualsevol altre fruita que tinguem a casa). Ho podem tallar al nostre gust: més gran, més petit, quadrat, rectangle, rodó, etc...

Col·loquem els trossos de fruita a dins del bol amb el pernil. Agafem les puntes del pernil que sobresurt i tanquem el farcell.

Per emplatar, agafem un plat, el posem per sobre del pernil i li donem la volta.

 
NOTA: Si us heu fitxat, a la recepta "original" havia posat sindria (fotos), però una vegada tastat, no m'ha acabat d'agradar, he canviat d'opinió i ho he tret de la recepta. 




Salut i bon profit !



dissabte, 15 de juny del 2013

COCA DE FRUITS CONFITATS


Arriba una de les festes més celebrades a Catalunya... la revetlla de Sant Joan ! i, que més típic que menjar una bona coca amb un bon cava. De coques hi han de totes menes, nosaltres hem fet aquesta de fruits confitats que ara us presentem i que desitgem que us agradi.

Ingredients:
PER LA MASSA:
300 gr. de farina de força
100 gr. d'ametlla mòlta
60 gr. de mantega
60 gr. de sucre
35 gr. de llevat fresc
75 ml. de llet
2 ous
pell de llimona ratllada
5 gr. de sal 

PER LA CREMA:
2 ous
125 gr. de sucre
50 gr. de maizena,
625 ml. de llet
1 canó de canyella
pell de llimona

PER LA DECORACIÓ:
1 ou
fruites confitades variades
pinyons


Per començar prepararem la massa.
En un bol i amb l'ajuda d'una batedora, barregem els ous amb el sucre. Seguidament hi afegim la sal, la pell de llimona ratllada, la mantega i ho tornem a batre. Desfem el llevat amb la llet tíbia i ho incorporem a la barreja anterior. Afegim l'ametlla mòlta i anem removent i amassant mentre afegim la farina. Acabem d'afegir la farina quan la massa no no s'enganxi entre els dits. ara que tenim la massa, fem una pilota i la tapem amb paper film. És important que no quedi aixafada, ja que la massa necessitarà espai per créixer. Deixem reposar fins que dobli el volum, aproximadament durant unes 4 hores. 

Ara toca preparar la crema pastelera.
Primer bullim la llet amb la pell de la llimona i la canyella. Després agafem un bol i batem els rovells dels ous i el sucre i anem afegim poc a poc la maizena. Colem la llet bullida i l'incorporem mentre anem remenant. Una vegada barrejats tots els ingredients ho tornem a colar per evitar grumolls i ho posem al foc durant uns minuts sense deixar de remenar perquè espesseixi. Extenem la massa en una safata i tapem amb paper film prement contra la superfície, per evitar que quan vagi refredant es formi una crosta. Deixem refredar.

I per últim, la decoració.
Una vegada crescuda la massa la amassem un altre cop. Posem oli en una safata de forn, i estenem la massa donant-li forma ovalada evitant que quedi més fina d'uns costats que d'altres. Deixem la massa reposar a la safata durant 45 minuts tapada amb un drap humit. Mentre preescalfem el forn a uns 170ºC.


Transcorreguts els 45 minuts adornem la coca amb la crema pastissera, la fruita confitada i els pinyons. Finalment, pintem amb ou batut i ho posem al forn durant 30 o 45 minuts (fins que la coca quedi daurada).
 
Que tingueu tots una bona revetlla de Sant Joan...


Salut i bon profit !

diumenge, 2 de juny del 2013

3 ARROSSOS AMB VERDURA I BOTIFARRES

Aquesta setmana no ens acabavem de decidir per quina "festa" escollir, i per tant, quin plat preparar. Al final, nosaltres em decidit de fer una barreja i, que cadescú ara decideixi cap a on vol anar aquest proper diumenge dia 9...
  • A Deltebre (Baix Ebre) fan la Plantada d'arròs on carros, carretes i plantadors d’arròs desfilaran pel municipi i donaran el tret de sortida. Més tard, els plantadors experimentats faran una demostració de com se sembra, i a continuació hi podran participar els assistents. La jornada s’amenitzarà amb un mercat, visites guiades a un molí d’arròs i un dinar popular.
  • A la Selva del Camp (Baix Camp) els carnissers i xarcurters del municipi organitzen una botifarrada popular a la plaça de l'ajuntament de 9 a 13 hores. Es repartirà pa amb botifarra típica local al preu  d’1 euro, els quals es destinaran a la delegació de la Lliga contra el Càncer del municipi.

Ingredients:

250 gr. d'arròs
  •  vaporitzat (o parboiled)
  • vermell
  • salvatge
500 gr. de botifarres amb all i julivert
1 l. de brou de pollastre
4 tomàquets
3 escalunyes
1 pebrot verd
1 carbassó
1 got de vi blanc
oli d'oliva
sal


Tallem les escalunyes ben picades i les enrossim en una paella amb oli. Quan comenci a enrossir-se afegim la barreja de 3 arrossos (vaporitzat, vermell i salvatge), i deixem que es faci durant 1 minut i afegim un got de vi blanc. Deixem reduir.

Quan hagi fet la reducció, afegim el brou i deixem coure.


Tallem a daus petits el carbassó i el pebrot i ho fiquem en una paella amb oli. Quan tinguem les verdures cuites les afegim a l'arròs. A la mateixa paella fiquem les botifarres tallades a trossos grans. Quan estiguin fetes, les reservem.

Pelem i retirem les llavors dels tomàquets i ho triturem amb la batedora (o tallat molt petit). Seguidament ho afegim a l'arròs, fiquem sal i barregem.

Per emplatar, podem agafar un cercle de cuina i col·locar l'arròs amb verdures a l'interior i al voltant de l'arròs els trossos de botifarra.



Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...