dissabte, 9 de novembre del 2013

MONGETES DEL GANXET AMB BOTIFARRONS


Des del 15 de novembre fins el 31 de desembre es celebra al Maresme les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet. Aquestes Jornades tenen la pecularietat que es celebren a diferents municipis del Maresme: Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Premià de Mar, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.


Ingredients:
600 gr. de mongeta del ganxet (cuites)
3 botifarrons amb ceba (uns 100 gr.)
2 alls
6 tomàquets

oli d'oliva
sal



Agafem una paella amb abundant oli i fiquem els alls trinxats.

Pelem i retirem les llavors dels tomàquets. Una vegada tinguem els tomàquets nets, els triturarem amb la batedora i ho afegim a la paella quan els alls comencin a enrossir-se.




Netegem les mongetes amb abundant aigua i les afegim a la paella. Anem remenant de tant en tant.

Agafem una altre paella amb oli i fem els botifarrons. Una vegada fets, els retirem a un plat o safata, els hi retirem la pèl i afegim els botifarrons sense pèl a la paella de les mongetes. Remenem.




Quan veiem que quasi està, afegim una mica de sal i continuem remenant.

Emplatem.





Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...