Des del 15 de novembre fins el 31 de desembre es celebra al Maresme les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet. Aquestes Jornades tenen la pecularietat que es celebren a diferents municipis del Maresme: Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Palafolls, Premià de Mar, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
Ingredients:
600 gr. de mongeta del ganxet (cuites)
3 botifarrons amb ceba (uns 100 gr.)
2 alls
6 tomàquets
oli d'oliva
sal
Pelem i retirem les llavors dels tomàquets. Una vegada tinguem els tomàquets nets, els triturarem amb la batedora i ho afegim a la paella quan els alls comencin a enrossir-se.
Netegem les mongetes amb abundant aigua i les afegim a la paella. Anem remenant de tant en tant.
Agafem una altre paella amb oli i fem els botifarrons. Una vegada fets, els retirem a un plat o safata, els hi retirem la pèl i afegim els botifarrons sense pèl a la paella de les mongetes. Remenem.
Quan veiem que quasi està, afegim una mica de sal i continuem remenant.
Emplatem.
Salut i bon profit !