En paral·lel al Mercat del Ram, a Vic se celebra la quarta edició de
Lactium (del 30 de març a l’1 d’abril), que s’endinsa en el món dels
formatges amb productors i elaboradors a nivell nacional. La mostra vol
ser una plataforma d’exposició i venda de lactis amb una oferta
d’activitats molt diversa i engrescadora a diversos espais de la ciutat.
Es realitzen activitats com el 4t Concurs de Formatges Artesans Lactium,
el 3r Fòrum del Formatge i una carpa on es poden degustar lactis.
Lactium té lloc a la rambla del Carme, al centre de la ciutat.
Ingredients:
150 gr. de formatge tendre
4 ous
1/2 l. de nata
4 culleres de sucre
Per fer el caramell líquid [1] (opcional):
4 culleres de sucre
Comencem agafant el bot batedor on ficarem tots els ingredients, els quatre ous, el 1/2 l. de nata, el sucre i el formatge tendre a dauets i ho triturem tot amb la batedora.
Agafem el motlle que hem decidit per fer el pastís, nosaltres ens hem decantat per un motlle allargat. Hi posem caramel líquid, ja sabeu... el podeu fer vosaltres tradicionalment amb 4 cullerades de sucre[1], o bé podeu optar per comprar-ho. Aboquem tota la massa al motlle a poc a poc per tal que no es barregui amb el caramel. Seguidament agafem un altre motlle, aquesta vegada amb dimensions una mica més grans que l'anterior, fiquem una mica d'aigua i disposem el motlle anterior sobre d'aquest, així aconseguirem fer-ho al bany maria.
Ara només cal col·locar-lo al forn preescalfat a 170º durant 45 minuts. Quan hàgim passat aquest 45 minuts, desemmotllem hi ho disposem en una bonica safata, deixem refredar i ja esta llest per menjar.
[Consells:]
1 Agafem un cassó, afegim el sucre i a foc baix anem remenant fins que ens quedi una textura líquida i amb el color apropiat.
Salut i bon profit !
Que bo!! la meva mare en fa un de semblant i m'encanta. Jo no he pogut anar a Lactium, però m'hauria agradat!
ResponElimina