Del 17 al 31 de març es celebren a Pineda de Mar, les XIX Jornades
del Bacallà i l'hort de Pineda, organitzades per l'Associació de Restauradors de Pineda de
Mar.
Aprofitem aquestes jornades per fer una altre recepta de bacallà, després del "bacallà amb allioli i ratatouille", ara toca un suflé. I que dir del bacallà? Un producte que queda bé (molt bé!) pràcticament de qualsevol de les maneres i que ens encanta. Esperem que aquesta també us agradi a vosaltres...
Ingredients:
350 gr. de bacallà dessalat
200 ml. de llet
50 gr. de farina
40 gr. de mantega
40 gr. de formatge en pols (o rallat)
4 ous
nou moscada
pebre
sal
Comencem desmigant el bacallà treient la pell i les espines. Reservem.
Agafem una olla i la col·loquem a foc mig. Fiquem la mantega [1] i quan estigui desfeta anem lligant, primer la farina i després una mica de sal, nou moscada i pebre acabada de moldre. Continuem batem fins que quedi ben emulsionat.
Agafem un bol on separarem els rovells de les clares dels ous:
Els rovells els fiquem a l'olla amb el formatge en pols i el bacallà desmigat. Barregem una mica més i apaguem el foc [2].
Aprofitem el bol per muntar les clares amb les varilles de la batedora, i una vegada ho tinguem, ho afegim a l'olla.
Agafem un motlle per anar al forn i el folrem amb paper sulfuritzat (o ho pintem amb una mica de mantega [1]). Aboquem la crema que ens ha quedat i ho fiquem al forn uns 40 minuts a 170º.
Quan estigui cuit, el podem col·locar en una safata i acompanyar-la amb una amanida. Per emplatar, podem tallar el suflé a làmines com si fos un pastís.
[Consells]
1 Recordeu de deixar una mica si decidiu pintar el motlle amb mantega.
2 Si veieu que queden grumolls, podem donar-li una mica amb la batedora. Així ens quedarà una textura més suau.
Salut i bon profit !
Ha d'estar boníssim aquest suflé, aquesta mena de pastissos ens agraden molt a casa. El cap de setmana que ve tinc convidats i el penso fer. Em sembla que els hi agradarà. Es pot acompanyar amb una escalibada i una muslina ¿no creus?. Ja et diré com queda. Petons.
ResponEliminaI tant que et quedarà bo, boníssim !
EliminaJa explicaràs...