diumenge, 17 de febrer del 2013

CARXOFES FARCIDES AMB BACÓ I XAMPINYONS.


La carxofa, una de les flors comestibles més sanes i delicioses, també destaca per la seva versatilitat a la cuina i la podem trobar en un munt de plats, ja sigui com a ingredient principal o com a acompanyament.
Per això, no podeu deixar passar aquest proper dissabte 23 de febrer de 2013, al pavelló firal la Festa de la Carxofa i Jornades Gastronòmiques d'Amposta.

http://www.festadelacarxofa.cat/Carxofa%202013/Cartell%20Festa%20de%20la%20Carxofa%202013.JPG
Ingredients:
16 carxofes
100 gr. de bacó
100 gr. de xampinyons
1 ceba gran
4 tomàquets
1 all
1 llimona (el suc)
2 fulles de llorer
1 got de cava
formatge ratllat
oli d'oliva
pebre
sal



Posem una olla amb aigua i, quan comenci a bullir afegim la sal, les fulles de llorer, el suc de la llimona i les carxofes que les haurem netejat traient-lis el tronxo i les fulles més dures. Les bullim durant uns 30 minuts o, fins que veieu que estiguin tendres. Reservem.

Mentrestant, en una paella amb oli, posem a sofregir la ceba tallada ben fina, l'all, el bacó, els xampinyons, també tallats ben fi, i els tomàquets (pelats i tallats a dauets). Quan veiem que quasi està, afegim un got de cava, sal i pebre molt, i acabem de coure el sofregit.

Agafem les carxofes i les farcim el cor amb el sofregit que hem preparat.


A continuació, col·loquem les carxofes farcides en una safata per anar al forn, afegim per sobre una mica de formatge ratllat i ho gratinem al forn. Quan veiem que el formatge es fon i es comença a daurar, uns 3 minuts, ho retirem del forn i ja ho tenim preparat per servir.



Salut i bon profit !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...