dissabte, 18 de gener del 2014

CALÇOTS ARREBOSSATS.





Un any més, a finals de gener es celebra a Valls la  
Gran Festa de la Calçotada.

Enguany nosaltres hem fet una recepta que ens encanta i que pensem que us pot agradar. Com podreu veure el secret està en fer la tempura i, com podreu comprovar, es força fàcil de fer.
Així que ja no teniu excusa per poder fer calçots !!!


Ingredients:
50 calçots (entre 10 i 20 per persona)
oli

PER FER LA TEMPURA:
farina
aigua


Primer de tot, i abans de fer els calçots, hauríem de tindre preparada la salsa de calçots que acompanyarà aquest plat. Com que ja la vam publicar anteriorment, no la tornarem a repetir i, us convidem a que visiteu la nostra recepta: salsa de calçots.


Una vegada tenim la salsa, que podem fer amb anterioritat, netegem els calçots traient la part externa i les fulles verdes, deixant el calçot blanc i net.

En una safata per anar al forn, col·loquem els calçots embolicats en paper d'alumini (al papillot) i els fem a uns 180º durant 3/4 d'hora aproximadament. El temps variarà depenent de cada forn, del gruix i la quantitat dels calçots, així que anirem controlant fins que estiguin fets.


Per fer la tempura agafem el pot de la batedora amb aproximadament 1/2 l. d'aigua freda i, anirem afegint farina, batent fins assolir una textura lleugerament espesa.


Ara es l'hora d'agafar els calçots, els passarem primer per la tempura i seguidament els fregirem en una paella amb una mica d'oli, a foc viu, durant 2 o 3 minuts. Quan veiem que estan daurats per tots els cantons els traiem i els reservem en un plat amb papers absorbent perquè vagi deixant l'oli sobrant.

Una vegada, tinguem fets tos els calçots, els servirem inmeditament acompanyats amb una bona salsa de calçots i, una bona copa de vi, o cava.



Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...