dissabte, 15 de setembre del 2012

MAGRET D'ÀNEC AMB SALSA DE GERDS



Hola!                                                                                       
Després d'una llarga parada per vacances, tornem a endinsar-nos en el món de la cuina, a agafar els davantals i encendre els fogons.....


Des del proper 21 de setembre i fins el 14 d'octubre podeu gaudir de la "Mostra Gastronòmica de l'Ànec a la Val d'Aran".
Durant aquests caps de setmana de tardor ens ofereixen uns menús amb l'ànec com ingredient principal. Foies, magrets, confits, ... i tota classe de derivats de l'ànec que fan d'aquest deliciós àpat les delícies dels que tenen l'ocasió de degustar-lo.

Ingredients:
4 magrets d'ànec
150 gr. de melmelada de gerds
1 llimona
pebre 
sal



Salpebrem l'ànec per les dues bandes i ho fiquem en una paella sense oli. Sempre amb el cantó de la pèl o greix tocant a la paella i la carn cap a amunt. El mateix greix que deixa anar l'ànec ens farà d'oli.

Deixem coure uns 7 o 10 minuts (depenent del gruix de l'ànec i de si ens agrada més o menys fet). Donem la volta al magret i ho deixem uns 3 o 5 minuts.

Una vegada fets, tallem els magrets a làmines fines.

Fiquem la melmelada de gerds en un cassó a foc lent amb el suc d'una llimona. Barregem fins que la melmelada quedi amb una textura més suau. Llavors en una salsera passarem aquesta salsa pel xinès i ho reservem.

Per emplatar, agafem les làmines d'ànec i col·loquem una al costat de l'altre fen una filera. Cobrim primer amb una mica de l'oli que ha deixat anar el mateix ànec, i després amb la salsa de gerds posem per sobre de l'ànec i pel plat fent un cercle (per decorar).






Salut i bon profit !

2 comentaris:

  1. No saps com gaudeixo d´aquest plat....i cruet:) Petons

    ResponElimina
  2. Prenc nota. Avui el faré. Te molt bona pinta! ��

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...