diumenge, 2 de desembre del 2012

SALMÓ MARINAT


S'apropen les festes nadalenques i hem volgut preparar una recepta per aquestes dates tan especials.
Aquesta recepta la volem dedicar a la tia Lluïsa, que ens va ensenyar aquesta recepta ja fa temps, i des de llavors l'hem fet any rere any.


Ingredients:
kg. de salmó (desespinat i el més gruixut possible)
1 copa de brandi
anet
oli de gira-sol
sucre
sal



Sempre que anem a menjar peix cru, com és el cas d'aquesta recepta, per seguretat alimentaria, em de congelar el peix per evitar possibles intoxicacions, encare que comprem el salmó fresc i de primeríssima qualitat.

Així que el primer de tot, congelem el salmó per evitar l'anisaquiasi (i/o altres virus). Una vegada descongelat ho col·loquem amb la pell cap a baix i ho cobrim amb una barreja de sal i sucre (3/4 de sal per 1/4 de sucre), i ho deixem marinar durant 7 dies a la nevera. Cada dia anem retirant l'excés de líquid que anirà deixant.


Passat els 7 dies, netegem el salmó amb un drap o un tovalló sec. Un cop ben net, li fiquem una mica de brandi i ho deixem 2 o 3 hores com a mínim.

Ara es l'hora de de tallar-lo, ho fem a trossets ben prims, i a continuació afegim una mica d'anet i ho cobrim amb oli de gira-sol. Ho cobrim tot, ja que els trossos que quedin al aire s'assecaran.




Ja ens ho podem menjar. Recomanem acompanyar-lo amb unes torrades, però millor si ho deixem unes hores perquè l'anet acabi de donar-li gust. El salmó el podem guardar a la nevera durant 7/10 dies. 




Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...