dimarts, 25 de setembre del 2012

RISSOTTO DE 3 ARROSSOS AMB BOLETS.


Acabem d'entrar a la tardor i això, per a molts vol dir "temporada de bolets". 
Aquest 29 i 30 de setembre es celebra a la Pobla de Lillet (Berguedà) la 22ª Fira del Bolet i del Boletaire, una fira que no us podeu perdre, encara que aquest any, de moment, sembla que no hi han gaires de bolets.


Ingredients:
250 gr. d'arròs:
  • Vaporitzat (o parboiled)
  • vermell (integral)
  • salvatge 
150 gr. de bolets
90 gr. de formatge parmesà
25 gr. de mantega
1 l. de brou de pollastre
1 ceba de figueres
1 got de vi blanc
oli d'oliva
sal


Habitualment utilitzo arròs bomba per fer rissotto, però en aquesta ocasió he volgut donar-li una mica de color i he utilitzat una barreja d'arrossos (blanc, negre i vermell). 


Per començar tallem la ceba i l'enrossim amb una paella amb oli. Llavors afegim l'arròs, ho deixem dos minuts, i a continuació aboquem un got de vi blanc i ho deixem reduir.


Quan s'hagi reduït, afegim una mica de brou (que tindrem escalfat) i deixem que l'arròs vagi xuclant el brou. Quan quedi reduït, tornem a afegir una mica més de brou, i així repetidament sense deixar de remenar.

 

En una altre paella amb oli fem els bolets (els que tingueu: camagrocs, rovellons, ceps, etc...). Si son una mica grans els tallem a trossos més petits. Reservem.


Quan quasi estigui l'arròs afegim els bolets (menys uns quants que reservarem per decorar), salem una mica, tornem a remenar i apaguem el foc. a continuació afegim la mantega i rallem el formatge parmesà. Ho barregem bé.


Per emplatar, agafem un cercle de cuina, l'omplim amb el rissotto i a damunt col·loquem els bolets que havíem reservat per decorar.



Salut i bon profit !

2 comentaris:

  1. m'hagués agradat veure la foto del resultat, per veure els arrossos de colors, segur que quedava ben vistós

    ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Craso error" per la nostre part que ja està solucionat. Gràcies Lídia per avisar-nos.

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...