dijous, 4 d’octubre del 2012

GOMINOLES.


Els propers 6 i 7 d'octubre, es celebra la II Fira del Llaminer a Vilanova del Vallès, conventint-se així en el poble més dolç de Catalunya. Una fira que cap nen petit i, no tant petits, ens em de perdre.

El nostre fill, com tots els nens, ens  demana constantment que li comprem xuxes. Una manera econòmica i divertida es fer-les vosaltres mateixos i, si pot ser, acompanyats dels més petits, que de ben segur que us voldràn donar un cop de mà i, d'aquesta manera, entrar en el món de la cuina. No cal dir que d'aquesta forma us estalviareu molts diners deixant de comprar xuxes i a més a més son més naturals. Aquí os presentem les típiques gominoles tovetes amb sucre:


Ingredients:
1 sobre de gelatina en pols de sabors (maduixa, llimona, taronja....)
o 12 làmines de gelatina de cua de peix [1]
2 sobres de gelatina neutra en pols
200 ml. d'aigua, suc o llet
300 gr. de sucre
Oli de gira-sol per untar els motllos
sucre (per decorar)



Per començar, agafem els motllos de silicona (si pot ser, amb formes ben divertides) i els untem amb oli de gira-sol. Seguidament, posem els ingredients en un cassó a foc molt suau durant 10 minuts sense deixar de remenar i procurant que no bulli. Passats aquests 10 minuts ja podem avocar la barreja en els motllos amb molt de compte. Si tenim motllos complicats d'omplir (com és el nostre cas), una manera fàcil i senzilla és utilitzar una xeringa gran.

Deixem reposar durant 12 hores a temperatura ambient.

Per finalitzar, desmotllem les gominoles i les enfarinem amb sucre.


[Consells]
1 Recomanem les làmines de gelatina de cua de peix, ja que segons la nostre experiència, queden més compactes. 


Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...