dilluns, 29 d’octubre de 2012

PANELLETS DE XOCOLATA


Per Tots Sants es celebra la Castanyada, una festa de tardor que pràcticament no hi ha cap poble de Catalunya que no celebri molt o poc. Uns dies abans, el 27 i 28 d'octubre a Viladrau (Osona), el 31 d'octubre a Sant Cebrià de Vallalta (Maresme) i a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat), i el 1 de novembre a Capellades (Anoia) per posar uns exemples.
Com podeu imaginar, el producte estrella d'aquesta festa no pot ser un altre que les castanyes, però hi ha d'altres, igual de bons, com per exemple els moniatos o els panellets.
A nosaltres ens encanten tots els panellets, però aquests son els preferits del nostre fill !



Ingredients:
500 gr. d'ametlles
500 gr. de pinyons
400 gr. de sucre blanc
250 gr. de xocolata en pols
200 gr. de patata
2 ous
Maizena











Primer de tot, agafem les patates, les pelem i les col·loquem en una olla per bullir-les.
Seguidament, mentre es va bullint la patata, aprofitem per picar les ametlles fins que quedi farina d'ametlles.
Quan tenim la patata, ho fiquem en un bol gran i l'aixafem amb una forquilla. Afegim l'ametlla picada i la barregem una mica. Després afegim el sucre i tornem a barrejar i, finalment afegim la xocolata en pols i continuem barrejant fins que obtinguem una massa compacta.

Llavors, col·loquem maizena a sobre d'un plat (o safata) i anem fem boletes amb la massa de la barreja que enfarinarem amb la maizena. Cadascuna d'aquestes boletes les deixarem a sobre de paper sulfuritzat per col·locar posteriorment al forn.
Ara necessitarem dos plats: un plat amb la clara d'ou (reservem el rovell) i un altre amb pinyons. Llavors agafem les boles i les passem primer per la clara d'ou i després, amb una mica de paciència, per la dels pinyons. Tornem a deixar a sobre del paper sulfuritzat.

Una vegada els tenim tots, amb l'ajuda d'un pinzell, els pintem amb el rovell d'ou que havíem reservat anteriorment i els fiquem al forn que tenim preescalfat a 180º durant uns 10 minuts aproximadament.

Passat aquest temps, comprovem que estiguin  ben fets i retirem del forn. Ara ja només ens quedarà esperar a que es refredin per poder degustar-los.




Salut i bon profit !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...