dissabte, 14 de juliol de 2012

SALSA PESTO

Ingredients:
25 gr. de fulles d'alfàbrega
2 grans d'all
2 filets d'anxoves de L'Escala
1 cullerada (15 gr.) de pinyons fregits
1 cullerada (15-20 gr.) de formatge parmesà
1 got d'oli d'oliva
pebre
sal


El pesto és una salsa de color verd que condimenta molt bé amb la pasta. Hi ha un munt de variants, aquest és el pesto que nosaltres fem (genovese), però també hi ha pesto rosso o sicilià, pesto trapanès, etc...
















Es pot canviar el fruit sec (pinyons) per un altre (nous, ametlles, festucs, etc...) i també hi ha qui hi afegeix una mica de formatge de cabra.

Antigament aquesta salsa es feia a mà, amb el morter, però amb la batedora estalviem temps i esforços.

Primer preparem l'alfàbrega retirant-li la part dura (la tija).




A continuació, agafem el pot de la batedora i hi aboquem les fulles d'alfàbrega, els alls, els pinyons, les anxoves i el formatge parmesà. Seguidament, cobrim d'oli i salpebrem una mica.

Ho triturem bé amb la batedora i ho emplatem en una salsera per servir. Si volem que la salsa ens quedi més fina, la passem per un col·lador.




Salut i bon profit !

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...