diumenge, 25 de març de 2012

PASTÍS DE MADUIXES


Ja ha arribat la primavera i amb ella, les pluges i una pujada de temperatures (temps boig). Aviat sortiran flors per tot arreu i el bon temps anirà guanyant protagonisme.
Per celebrar l'inici d'aquesta primavera em preparat dos pastissos de maduixa, un quadrat i un rodó. El quadrat es va fer per l'aniversari d'un familiar i, el rodó es va fer ahir mateix, ja que havíem comprat un munt de maduixes i vam voler repetir l'experiència (fent algunes variacions, per fer proves).


Ingredients:
350 gr. de maduixes
300 gr. de nata
150 gr. de sucre
9 gelatines
1 i 1/2 de llimona (el suc)
1 iogurt "grec"


Posem la gelatina una estona en remull amb aigua.
Seguidament, en un bol muntem la nata en xantillí i reservem.

Agafem les maduixes, el sucre i el suc d'una llimona i ho triturem. Una vegada ho tinguem ben triturat, ho aboquem a poc a poc al bol on hem reservat la nata i ho lliguem tot a poc a poc.

En un cassó escalfem la 1/2 llimona i fiquem la gelatina una mica escorreguda. Quan quedi tot dissolt, retirem i deixem que es refredi.
Després aboquem aquesta barreja al bol on tenim la nata amb les maduixes i ho barregem.

Ja podem emmotllar [1] i col·locar a la nevera unes 3 hores (fins que qualli).

Una vegada quallat, ja el podem tallar i menjar... fins que no quedin ni les engrunes !
Podem decorar el pastís amb unes maduixes col·locades als voltants del pastís, i si hi han nens, podem afegir (com vam fer nosaltres) unes boles, cors, etc... de colors.



[Consells:]
1 Per emmotllar, recomanem els motlles de silicona, son més fàcils de desemmotllar.


Salut i bon profit !


1 comentari:

  1. Tens raó una proposta perfecta per a la primavera amb recepta senzilla i pràctica. Bon diumenge!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...