diumenge, 27 de gener del 2013

XATÓ DEL VENDREL


Cada primer diumenge de febrer es celebra la festa gastronòmica de la Xatonada Popular del Vendrell. Una festa on es repartiran unes 2.000 racions de xató.

L'any passat ja van realitzar la variant de Vilafranca del Penedès i enguany em fet la variant del Vendrell. A veure quina us agrada més... a nosaltres ens agraden totes (hahaha).
I ja sabeu, aquest proper diumenge 3 de febrer, tots cap a El Vendrell.


Ingredients:
2 escaroles blanques
120 gr de bacallà esqueixat
120 gr de tonyina salada
4 anxoves
80 gr d'olives arbequines

Per fer la salsa:
100 gr d'ametlles
80 gr d'avellanes
1 nyora escaldada
1/2 ceba escalivada
1/2 cabeça d'alls escalivats
3 tomaquets escalivats
1 llesca de pa fregit
1/2 bitxo (opcional)
pebre vermell
oli d'oliva verge
vinagre de vi negre
sal


En una safata fiquem els tomàquets, la ceba i l'all i els escalivem. Quan ho tingem, agafem un morter (o la batedora), afegim una mica de sal i ho anem trinxant d'un en un els ingredients següents en aquest ordre: ametlles i avellanes (fins aconseguir una pasta ben fina). Tot seguit, la ceba, la nyora (prèviament escaldada i sense pell), el bitxo (optatiu), el pebre vermell, un polsim de pebre negre i el pa fregit. Finalment, els alls, els tomaquets, l'oli i el vinagre.



Un cop acabada la salsa es barreja amb lescarola ben neta i escorreguda. Es deixa reposar unes hores. A l'hora de servir el plat es decora amb el bacallà esqueixat, la tonyina, els filets d'anxova i les olives arbequines.




NOTA: Aquest plat s'acostuma a menjar amb una truita de fesols, però això ja és una altre recepta !!!


Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...