dissabte, 7 de setembre de 2013

"FAJITAS" MEXICANES DE POLLASTRE I PEBROT

Aquest dimecres celebrem la nostre Diada Nacional, l'11 de setembre i, 5 dies després, el 16 de setembre els toca celebrar la seva Diada als mexicans i mexicanes que el 16 de setembre de 1810 van començar una revolta que va acabar el 1921 amb la independència d'Espanya i la creació del nou estat: Mèxic (Estats Federats Mexicans), d'això ja fa 92 anys. La recepta d'avui, és un dels menjars més típics de Mèxic, les "fajitas", encara que aquest gran país en te molts menjars exquisits per cuinar...

 
Ingredients:
400 gr. de pit de pollastre filetejat
300 gr. de pebrot*
200 gr. de pebrot vermell
50 gr. de pebrot verd
50 gr. de pebrot groc
320 gr. de truites de blat (2 x persona)
150 gr. de salsa mexicana de tomàquet (suau)*
5 gr. de condiment per a fajitas
½ ceba
oli d'oliva



Primer de tot, tallem la ceba i els pebrots a daus petits. Els filets de pollastre els tallem a tires.
Comencen escalfant una mica d'oli sobre una paella gran, una vegada calent, afegim els pebrots i passats 5 minuts la mitja ceba.

Quan els pebrots estiguin mig fet, afegim els trossos de pollastre.

Quan el pollastre estiguin mig fet, afegim un polsim de condiment per a fajitas i salsa mexicana de tomàquet. Anem remenant i deixem que s'acabi de fer. Quan estigui fet, ho aboquem en un bol per portar a taula.


Ara agafem les truites de blat i les escalfem al microones, seguim les instruccions del fabricant. 
Ara només cal col·locar, amb l'ajuda d'una cullera, el preparat de carn i pebrot per sobre de la fajita, enrotllar-la i menjar-la.


NOTA:
1- Normalment utilitzo només pebrot vermell, en aquesta ocasió he utilitzat pebrot verd i groc per donar una mica més de color.

2- Jo utilitzo salsa de tomàquet “suau” (poc picant), a qui li agradi el picant que compri “picant” o “molt picant”.


Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...