diumenge, 12 de febrer del 2012

COCA DE LLARDONS


El 16 de febrer es celebrarà a Vic i altres ciutats de Catalunya, el Dijous Llarder o Dijous Gras. Aquesta és una de les cites més importants del calendari firal de Vic, que ha esdevingut en una festa popular i tradicional que ha tingut molt èxit en les darreres edicions. L'acte gastronòmic més important serà a l'històric Temple Romà, on es tornarà a acollir l'acte de clausura del Dijous Llarder amb el lliurament de la Llonganissa d'Or, que aquest any l'IGP Llonganissa de Vic atorga al cuiner Nandu Jubany.
Tradicionalment aquest era el primer dia del carnaval, i és tradició prendre en aquest dia la botifarra d'ou o d'altres de semblants com la blanca o la negra. També és costum prendre truita. I, el que més ens interessa a nosaltres, a l'hora d'esmorzar, per postres o per berenar, en els carnavals més autòctons es menja la "coca de llardons".


Ingredients:
200 gr. de llardons
30 gr. de pinyons
1 làmina de pasta de full
1 ou
sucre
Primer de tot estirem la massa i reservem. Quan tinguem la massa ben estirada, agafem els llardons i els triturem amb un picador. A continuació tallem la massa per la meitat, per conseguir dues capes.

Batem un ou i amb un pinzell, pintem una de les meitats, posem una mica dels llardons esmicolats i sucre al gust.

Agafem l'altre meitat i la col·loquem a sobre de la primera. Passem amb el rodet per sobre de la segona capa perquè s'enganxin bé les dues capes i amb les dents d'una forquilla aixafem i decorem les vores (com si fossin crestes). Ara repetim l'operació de pintar amb ou la segona capa, posem la resta de llardons (ha de quedar ben plena), sucre al gust i afegim els pinyons.

Fiquem la coca al forn, prèviament preescalfat a uns 200º durant 10 minuts, i una vegada passat aquest temps, ho gratinem 5 minuts més.

La deixem refredar uns minuts, emplatem, i ja tenim una coca de llardons ben bona !





Salut i bon profit !

2 comentaris:

  1. Una informació molt interessant. M'agrada molt la cuina de Nandu Jubany.
    La teva proposta de coca també em tempta, no n'he fet mai...

    ResponElimina
  2. És la coca que m´agrada mes, a casa la faig gairebe igual per què és ràpida!!. El Nandu ha tret una llonganissa per posar d´aperitiu al seu restaurant, ara fa temps que no vaig, però m´encanta, el conec fa molt anys desde que treballava amb la seva mare, te una cuina de luxe!!!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...