diumenge, 19 de febrer del 2012

ARRÒS AMB PERNIL I CAMAGROCS.
















La Festa de l’Arròs de Sant Fruitós de Bages, de tradició centenària està declarada d’interés turístic per la Generalitat de Catalunya i és la festa amb major projecció exterior de les que es fan al poble. L’inici de la festa es situa en el segle passat i fan referència als àpats previs al començament de la quaresma. Posteriorment es va convertir en un àpat on les famílies benestants col.laboraven oferint menjar als pobres de l’època. Es celebra cada any el diumenge de carnestoltes i en ella es serveixen 2.500 raccions d’arròs. Un ampli programa d’activitats completa aquesta festa popular amb concurs de pintura, actuacions de cultura popular, sardanes, mostres i trobades, i fins i tot un mercat d’antiguitats.

Segons la Viquipèdia: "Es tracta d'un cereal considerat com aliment bàsic. Es pot dir que l'arròs és el cereal més important per l'alimentació humana, i que contribueix de forma molt eficaç a l'aport calòric de la dieta. L'arròs és responsable de l'aport calòric d'una cinquena part de les calories consumides al món pels éssers humans".
Com podeu comprovar, ara mateix, hi han milions de persones menjant arròs en algún racó del nostre estimat planeta, i com no pot ser d'un altre manera, hi han milions de receptes per fer arròs. Nosaltres deixem una recepta, que esperem que us agradi...

Ingredients:
250 gr. d'arròs bomba
200 gr. de pernil salat
150 gr. de camagrocs
250 gr. de tomàquet natural triturat
1 l. de brou de pollastre
1 ceba petita (o ½ ceba gran)
1 got de vi blanc
oli d'oliva
sal



 

Per començar, en una paella amb una mica d'oli, enrossim la ceba ben picada. Quan veiem que comença ha enrossir, afegim el tomàquet i fem un sofregit.
 

Quan tenim a punt el sofregit afegim l'arròs i el deixem daurar un minut. Seguidament aboquem un got de vi blanc (al vostre gust, jo vaig posar un chardonnay, però un vi jove també donaria moltes aromes), i deixem reduir.
 

Una vegada reduït, afegim el brou i deixem reduir novament. Aprofitem per anar tallant el pernil a tires
 

A continuació, en un altre paella, saltegem els camagrocs i quant els tinguem quasi fets, els afegim a la paella de l'arròs perquè s'acabin de fer barrejats amb l'arròs. Salem una mica (no massa ja que el pernil ja és salat). Ara toca afegir el pernil tallat a tires. Deixem que s'acabi de fer i a emplatar ràpidament per servir el plat calent.





Salut i bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...