diumenge, 11 de març del 2012

PÈSOLS "DE LA FLORETA" AMB BACÓ


Del 24 de febrer i fins el 22 d'abril a Caldes d'Estrac (Caldetes) celebren la 18ª Pesolada. Conegut també com El poble de la Pesolada, Caldes celebra cada primavera aquest certamen gastronòmic que es centra en una varietat de pèsol anomenada "de la floreta", i que té com a trets diferencials el seu sabor fi i alhora dolç. Els restauradors locals preparen exquisideses culinàries prenent com a ingredient bàsic del pèsol de la floreta mentre dura la Pesolada, plenament consolidada amb 18 anys de trajectòria.

Els pèsols del Maresme, tant els "de la floreta", com els "garrofals" (més coneguts com de Llavaneres), són reconeguts com uns dels millors pèsols del món. Tenim la gran sort de poder gaudir de una matèria prima immillorable... la "perla verda" del Maresme.


Ingredients:
600 gr. de pèsols "de la floreta"
250 gr. de bacó (o cansalada viada)
6 tomàquets (pelats i sense llavors)
2 fulles de llorer
oli d'oliva
sal

Agafem una olla amb aigua i l'escalfem. Quan comenci a bullir, fiquem la sal i dues fulles de llorer. Afegim els pèsols "de la floreta".

Mentre es fan els pèsols, amb la batedora triturem els tomàquets (sense pell ni llavors).
A continuació agafem una paella amb una mica d'oli i anem fem el bacó, que haurem tallat a trossos petits.



Escorrem els pèsols, els aboquem a la paella del bacó i seguidament afegim el tomàquet triturat. Sofregim una mica remenant constantment. No cal ficar-hi sal, ja que el bacó es prou salat.




Salut i bon profit !

2 comentaris:

  1. M´agraden molt!!! en lloc de llorer poso menta fresca... ja m´ho diras!!!ptons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...