diumenge, 4 de març del 2012

RISOTTO AMB VERDURES


Del 3 de març al 26 d'abril es celebra a Pals (Baix Empordà), la Campanya Gastronòmica Pals i la Cuina de l'Arròs.
L'arròs de Pals, documentat des de 1452, és un arròs natural i saborós que destaca per la seva excepcional qualitat.
Els aiguamolls que forma el riu Ter, quan desemboca a la badia de Pals, fan del Parc Natural del Montgrí, les medes i el Baix Ter un indret únic a Catalunya i ideal per al conreu de l'arròs.
Nosaltres us convidem a que proveu aquest arròs i comproveu la seva qualitat.


Ingredients:
240 gr. d'arròs bomba de Pals
90 gr. de formatge parmesà
25 gr. de mantega
1 l. de brou de verdures
1 got de vi blanc
1 ceba de figueres
1 tomàquet
1 carbassó petit
1 pebrot verd italià
1/2 pebrot vermell
1/2 albergínia
1/2 pastanaga
1 tros de carbassa
oli d'oliva
sal


Per començar tallem la ceba i l'enrossim amb una paella amb oli. Llavors afegim l'arròs, ho deixem dos minuts, i a continuació aboquem un got de vi blanc i ho deixem reduir.

Quan s'hagi reduït, afegim una mica de brou (que tindrem escalfat) i deixem que l'arròs vagi xuclant el brou. Quan quedi reduït, tornem a afegir una mica de brou, i així repetidament sense deixar de remenar.

En una altre paella amb oli fem les verdures (les que tingueu: carbassó, albergínia, pebrots, etc.) Les tallem a trossos petits i les aboquem a una paella amb una mica d'oli, primer els pebrots, i uns 2-3 minuts després la resta (albergínia, carbassó, carbassa, tomàquet i pastanaga).

Quan quasi estigui l'arròs afegim les verdures, salem una mica, tornem a remenar i apaguem el foc. A continuació afegim la mantega i rallem el formatge parmesà. Ho barregem bé.

Per emplatar, agafem un cercle de cuina (sinó tenim podem aprofitar un got d'aigua), i l'omplim amb el risotto, ho col·loquem al plat i afegim unes làmines ben fines de formatge parmesà per sobre.



Salut i bon profit !

7 comentaris:

  1. Quina pinta, segur que estava boníssim, m'encanta l'arròs.

    ResponElimina
  2. Quin risotto més bo!! va aquesta setmana me'n faré, i com que sempre me'l faig de bolets aprofitaré per variara una miqueta... Bona propaganda de l'arròs de Pals, és molt bo, s'han de potenciar els nostres productes! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Bet! Al nostre petit país, tenim la gran sort de tindre una gran varietat de productes d'una altíssima qualitat, i crec, que cadascú a la seva manera, em d'intentar donar a conèixer al gran públic. En ocasions comprem delicatessens de països llunyans, quan aquí mateix tenim d'iguals o millors.
      Canviant de tema, jo també faig habitualment el risotto amb bolets (és el meu preferit), però com bé dius, per variar i no fer sempre el mateix, per molt bo que estigui, vaig fer aquest amb verdures una vegada, i ens va agradar tant, que ara el faig tots dos quasi que per igual... :)

      Elimina
  3. M'agrada per la seva senzillessa. De verdader no n'he fet mai encara. Molt ben explicat

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, has de provar de fer-ho. No és gens complicat, això sí, has d'estar a sobre tota l'estona remenant... ja veuràs com et queda molt bo.

      Elimina
  4. Molt bona recepta, ha d'estar molt bo aquest arròs.

    ResponElimina
  5. Mai dic que no a un plat d´arròs i mes com aquest!!! nyam nyam!!! petons

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...