dissabte, 14 d’abril del 2012

PIZZA DE CARXOFES

Demà diumenge 15 d'abril, a Sant Boi celebraran la 13ª Carxofada Sant Boi degusta carxofes, una de les principals festes populars i gastronòmiques de Sant Boi, amb la carxofa com a principal protagonista.

Nosaltres em volgut donar un toc diferent a la nostra recepta i ens em decidit per fer... una pizza de carxofes!

Ingredients:
2 cullerades de tomàquet natural triturat [1]
200 gr. de mozzarella ratllada
1/2 pebrot
1/4 de carbassó
2 carxofes
Orenga
Oli d'oliva


Per comença fem la massa de la pizza [2] i preescalfem el forn.

Mentre es va fermentant la massa aprofitem per escalivar el pebrot al forn a uns 180º. Quan veiem que està fet, el traiem del forn i el tapem amb paper de diari [3] i ho deixem refredar una estona. Quan estigui fred retirem la pell del pebrot. Reservem.

Ara toca netejar les carxofes. Tallem les branques i les fulles dures de l'exterior. Una vegada les tenim netes les tallem a làmines, amb una mica de sal les fregim en una paella amb oli. Quan estiguin pràcticament fetes (s'acabaran de fer amb la pizza al forn) les retirem del foc i reservem.
Seguidament i a la mateixa paella fem el carbassó que haurem tallat a rodanxes. Igual que les carxofes, quan estigui quasi fet el reservem.

Estirem la massa i comencem a col·locar a sobre els ingredients:
Comencem per repartir el tomàquet per tota la superfície de la pizza, el formatge mozzarella, ara col·loquem el pebrot escalivat que hem tallat a tires, les rodanxes de carbassó, i acabem col·locant les carxofes per tota la pizza. Per finalitzar, només ens queda posar orenga al gust i ficar-la al forn.

Una vegada estigui feta, emplatem en un plat gran, tallem i a menjar la nostra pizza de carxofes.


[Consells:]
1 A nosaltres ens agrada el "tomàquet natural triturat", però també hi ha molta gent que utilitza "tomàquet fregit". Tot dos queden molt bons i és qüestió del gust de cadascú. 
2 Properament farem la recepta de com fer la massa per fer pizzes (paciència).
3 Utilitzem el paper de diari per estovar el pebrot i així la pell ens hi sortirà més fàcilment.  


Salut i bon profit !

1 comentari:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...