dijous, 26 d’abril del 2012

TORTEL·LINI AMB PÈSOLS

Des d'avui dijous 26 d'abril, fins diumenge 29 d'abril es celebra la 13ª Festa del Pèsol a Sant Andreu de Llavaneres. Aquest municipi tornarà a fer bandera del seu producte d'horta més preuat, el pèsol garrofal, que per les seves característiques, la seva dolçor i la seva textura, s'ha guanyat el sobrenom de la perla verda del maresme.


Ingredients:
250 gr. de tortel·lini farcits d'espinacs i formatge (pasta fresca)
150 gr. de pèsols "garrofals" (o de la floreta)
150 gr. de gírgoles (o xampinyons) 
4 tomàquets
3 escalunyes
2 fulles de llorer
1 carbassó
1 pastanaga
oli d'oliva
pebre
sal


Primer de tot, tallem a dauets petits les escalunyes (si no tenim escalunyes, podem utilitzar una altre ceba), el carbassó i la pastanaga.

Agafem una paella amb oli i fiquem les escalunyes i la pastanaga. Quan la ceba comenci a enrossir afegim el carbassó.

Agafem els tomàquets, els preparem sense pèl ni llavors i ho triturem amb la batedora (o tallats a daus molt petits). Quan veiem que les verdures estan mig fetes, afegim el tomàquet, salpebrem i ho deixem coure fins que s'acabin de fer.


Agafem una olla amb aigua i quan comenci a bullir afegim sal i dues fulles de llorer. Fiquem primer els pèsols, i uns 5 minuts després afegim la pasta, en aquest cas, tortel·lini farcits d'espinacs i formatge que farem segons les recomanacions de l'envàs. (També es pot fer per separat. A mi m'agrada fer primer els pèsols i així poder passar-los per la paella de les verdures, i a continuació la pasta).


Tallem les gírgoles i les fregim amb una paella amb oli. Anem remenant. Posem una mica de sal i reservem.

Escorrem la pasta i els pèsols i l'aboquem a la paella de les verdures. Ho barregem bé.


Per emplatar, col·loquem la pasta amb verdures al plat i per sobre un parell de gírgoles per donar-li volum. Servim immediatament. 


Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...