dissabte, 19 de maig de 2012

TRONC DE PATATA

Últimament em estat molt ocupats i em deixat el bloc una mica de banda, però tornem amb més ganes i forces que mai... Aprofitem per canviar una mica la dinàmica de les nostres receptes, i si fins ara les penjavem el mateix dia, o un o dos dies abans, a partir d'ara, intentarem penjar-les amb més anticipació, perquè, qui volgui, pogui preparar-se més tranquilament la visita a les fires, festes o jornades gastronòmiques que anem publicant. Esperem que aquesta petita modificació sigui del vostre gust...

Del 26 de febrer al 31 de maig, es realitza a Sant Vicenç de Montalt (Maresme), les II Jornades Gastronòmiques de la Patata. Encara esteu a temps de gaudir d'un dels aliments que serveix de base de molts plats de la cuina catalana.


Ingredients:
650 gr. de patates
3 ous
3 tomàquets
2 llaunes de tonyina
2 filets d'anxoves
1/2 pot d'olives farcides d'anxoves
maionesa


Per començar, pelem les patates i les bullim acompanyades amb 3 ous. Mentre esperem, barregem la tonyina que haurem escorregut bé i el tomàquet triturat i ho col·loquem en un bol. Quan hagi reposat el tomàquet amb la tonyina, sempre deixa anar una mica líquid, ho tornem a escórrer fins que no quedi gens. Ho tornem a col·locar en el bol, i afegim dos ous (que ja s'hauran acabat de fer) i les olives (menys 2 o 3 per decorar) que haurem triturat prèviament.
Una vegada tenim la patata bullida, amb l'ajuda d'una forquilla l'aixafem fins fer un puré.

Col·loquem paper film a sobre d'una superfície plana, i afegim el puré de patata i un altre paper film per sobre de la patata. Amb l'ajuda d'un rodet, aplanem la patata deixant un gruix suficient perquè no es trenqui al doblegar-lo posteriorment. Retirem el film superior i col·loquem al mig la barreja de tonyina i tomàquet.
Amb molt de cura, agafem dels laterals del film inferior i ho estirem primer cap a davant, i després fem el mateix procés amb l'altre banda. Ens ha de quedar una forma cilíndrica. Una vegada ho tenim, podem ajudar-nos amb les mans per deixar-lo més arrodonit


Ara toca decorar el tronc.
Per començar, agafem la maionesa i ho recobrim tot. Tallem a làmines l'últim ou i un parell d'olives i les col·loquem per sobre del tronc. Per finalitzar afegim 2 anxoves i ho deixem un parell d'hores a la nevera.







Salut i bon profit !

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Em semblen molt bones idees, tant de publicar-ho abans perquè tinguem temps de provar o visitar els llocs que ens recomanes i també perquè el plat que has triat té l'èxit assegurat

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...