diumenge, 10 de març de 2013

ARRÒS AMB FAVES I BOTIFARRA NEGRA

Del 16 de març i fins el 12 de maig, es realitza a Pals la Campanya Gastronòmica i la Cuina de l'Arròs.
L'arròs de Pals, documentat des de 1452, és un arròs natural i saborós que destaca per la seva excepcional qualitat i per això recomanem que proveu i que visiteu aquesta meravellosa vila del Baix Empordà. El seu nom, prové del llatí "palus", que vol dir aiguamoll i es refereix a les zones humides properes, on es conrea l'arròs de Pals.


Ingredients:
250 gr. d'arròs
250 gr. de faves
150 gr. de cansalada viada curada

75 gr. de botifarra negra
3 alls
3 cebes tendres
menta fresca
pebre negre
1 fulla de llorer

1 l. de brou
1 copeta de vi dolç
oli d'oliva
sal





Posem oli en abundància en una paella. Afegim els trossos de cansalada, la ceba, els alls, les faves, la menta, el llorer i la copeta de vi ranci. Tapem i deixem que es vagi ofegant. Quan pasin uns minuts, afegim la botifarra, tapem la paella i ho deixem coure durant 2 minuts.
 


Tot seguit, en una altre paella, afegim l'arròs i deixem reposar a foc viu. Quan estigui daurat, incorporem el brou ben calent i ho deixem bullir durant 1/4 d'hora més a foc viu.

Quan hagin passat els 15 minuts, incorporem l'ofegat de faves a la cassola i retirem la fulla de llorer de l'arròs. Finalment, ho deixem coure 2 o 3 minuts més fins que l'arròs quedi sec.




Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...