diumenge, 17 de març de 2013

TRUITA DE CARXOFES


El diumenge 24 de març, a la rambla de Rafael Casanova i a la plaça de l'Ajuntament, de 9 a 19 hores, torna una de les principals festes populars de Sant Boi, amb la carxofa com a principal protagonista.
L’any 2000 es va celebrar a Sant Boi la I Carxofada Popular, una activitat pensada per reivindicar la qualitat de la carxofa com a producte clàssic de l’agricultura del Parc Agrari. Aquella activitat consistent bàsicament en un dinar popular ha crescut fins esdevenir un ampli programa d’activitats, una de les cites més multitudinàries del calendari festiu del municipi i la millor eina de promoció de les carxofes locals.
Enguany, es cuinaran aproximadament uns 2.500 kilos de carxofes per a unes 2.000 persones.


Ingredients:
3 o 4 carxofes (segons la mida)
4 ous
oli d'oliva
salPrimer de tot, netegem les carxofes, traient les fulles dures de l'exterior, la tija i la punta. Ara que tenim el cor, les tallem per la meitat i traiem borrissol i, continuarem tallant-les, però ara a làmines d'1 cm aproximadament . Si no volem que enfosqueixin, passarem una llimona pels talls per evitar l'oxidació.


Agafem una paella amb una mica d'oli, afegim les làmines de carxofes i tapem la paella perquè es vagin fent. Remenem de tant en tant, vigilant de que no sens cremi i afegim una mica de sal.


En un bol, batem els ous amb una mica de sal, i afegim les carxofes de la paella. Barregem una mica i l'aboquem a la mateixa paella, ara sense tapar-la.

Quant veiem que ja la tenim cuita per la part de sota i, amb l'ajuda de la mateixa tapa, tombem la truita i l'acabem de fer per l'altra banda.

Una vegada la tenim cuita per les dues bandes, només cal col·locar-la en un plat o safata per portar a taula.


NOTA:
Si una vegada teniu les carxofes a casa, trobeu que les carxofes estan un mica dures, afegirem mig got d'aigua, mentre s'estan fent a la paella, així quedaran més toves i no ens trobarem una truita "dura". Recomanem comprar sempre en botigues de confiança.

A nosaltres, aquest plat ens agrada més calent, acabat de fer, però també hi ha molta gent que els agrada més freda. Vosaltres mateixos !


Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...