diumenge, 14 d’abril del 2013

BROQUETES DE TONYINA AMB OUS DE GUATLLA I PEBROT ESCALIVAT.


Del 21 d'abril al 2 de juny, es celebren les Jornades de la Tonyina de L'Hospitalet de l'Infant. El dia 21 comencen amb la celebració de la Diada de la Tonyina, també coneguda com Tonyinada.

Nosaltres l'any passat ja vam publicar la recepta "estrella" d'aquestes jornades: la clotxa, per això enguany ens em decidit per una recepta més moderna i, que més que com a plat principal, seria més aviat un entrant. A veure si us agrada...

Ingredients (per 6 broquetes)*:
100 gr. de tonyina
6 ous de guatlla
1 pebrot escalivat
canonges

PER LA SALSA:
oli d'oliva verge extra
julivert
1 all


Primer de tot, col·loquem els ous de guatlla en una olla amb aigua i deixem que es vagin fent.

Si no tenim pebrot escalivat, el tindrem que preparar:
En una safata amb paper sulfuritzant per anar al forn, col·loquem el pebrot i l'anem fent a 180º donant-li voltes de tant en tant fins que ens quedi ben fet per tots els cantons. Quan estigui fet, el traiem i l'emboliquem amb el mateix paper sulfuritzant que havíem utilitzat perquè no s'enganxés a la safata. Deixem refredar i a continuació netegem el pebrot. Traiem la pell i el tallem a tires tirant la tija i les llavors, deixant únicament la "carn" del pebrot.

Mentrestant, tallem la tonyina a quadradets.
Una vegada ho tenim, en una paella ben calenta i amb una mica d'oli, fem la tonyina, marcant la tonyina per fora, però deixant poc fet l'interior. Reservem en un plat amb paper absorbent per treure l'excés d'oli.



Quan tinguem els ous de guatlla, els traurem la closca amb cura de no trencar-los i els tallem longitudinalment per la meitat.

Preparem la salsa.
En un bol, afegim oli, un all, i una mica de julivert. Batem i reservem.

Ara ens toca muntar el plat.
Agafem les broquetes i col·loquem per aquest ordre: mig ou, tonyina, pebrot i, per finalitzar un altre mig ou de guatlla. Repetim l'operació les vegades que calgui.

Quan tinguem totes les broquetes, les col·loquem en bols, on anirem distribuint les broquetes. Afegim uns canonges que ens faran de base, i els passem per sobre una mica de la salsa que em preparat anteriorment. Ja podem servir !


NOTA:
Recomanem preparar entre 4 o 6 broquetes per persona, com a pica-pica o entrant, depenent dels comensals i de la resta del menjar que hagueu preparat.


Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...