diumenge, 2 de juny del 2013

3 ARROSSOS AMB VERDURA I BOTIFARRES

Aquesta setmana no ens acabavem de decidir per quina "festa" escollir, i per tant, quin plat preparar. Al final, nosaltres em decidit de fer una barreja i, que cadescú ara decideixi cap a on vol anar aquest proper diumenge dia 9...
  • A Deltebre (Baix Ebre) fan la Plantada d'arròs on carros, carretes i plantadors d’arròs desfilaran pel municipi i donaran el tret de sortida. Més tard, els plantadors experimentats faran una demostració de com se sembra, i a continuació hi podran participar els assistents. La jornada s’amenitzarà amb un mercat, visites guiades a un molí d’arròs i un dinar popular.
  • A la Selva del Camp (Baix Camp) els carnissers i xarcurters del municipi organitzen una botifarrada popular a la plaça de l'ajuntament de 9 a 13 hores. Es repartirà pa amb botifarra típica local al preu  d’1 euro, els quals es destinaran a la delegació de la Lliga contra el Càncer del municipi.

Ingredients:

250 gr. d'arròs
  •  vaporitzat (o parboiled)
  • vermell
  • salvatge
500 gr. de botifarres amb all i julivert
1 l. de brou de pollastre
4 tomàquets
3 escalunyes
1 pebrot verd
1 carbassó
1 got de vi blanc
oli d'oliva
sal


Tallem les escalunyes ben picades i les enrossim en una paella amb oli. Quan comenci a enrossir-se afegim la barreja de 3 arrossos (vaporitzat, vermell i salvatge), i deixem que es faci durant 1 minut i afegim un got de vi blanc. Deixem reduir.

Quan hagi fet la reducció, afegim el brou i deixem coure.


Tallem a daus petits el carbassó i el pebrot i ho fiquem en una paella amb oli. Quan tinguem les verdures cuites les afegim a l'arròs. A la mateixa paella fiquem les botifarres tallades a trossos grans. Quan estiguin fetes, les reservem.

Pelem i retirem les llavors dels tomàquets i ho triturem amb la batedora (o tallat molt petit). Seguidament ho afegim a l'arròs, fiquem sal i barregem.

Per emplatar, podem agafar un cercle de cuina i col·locar l'arròs amb verdures a l'interior i al voltant de l'arròs els trossos de botifarra.



Salut i bon profit !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...