Ja ha començat la temporada de carxofes, per això tant des de El Prat de Llobregat amb la seva jornada d'holeriturisme i des de Sant Boi de Llobregat amb Degusta Carxofes ens ofereixen la possibilitat de conèixer millor i poder tastar aquest gran producte.
Aquesta recepta ens la van ensenyar a Sant Boi de Llobregat, on les carxofes son molt típiques.
Si teniu temps de visitar els horts de la zona del Delta del Llobregat, a l'hivern podeu comprovar que hi han unes grans zones dedicades a aquest cultiu.

En aquesta ocasió, pel 15 de gener, han agafat com a ingredient bàsic: les carxofes. Així que aquí teniu la nostre recepta... carxofes al cava!
Ingredients:
4 carxofes
1 kg. de cloïsses
100 gr. de farina
2 grans d'all
1 pebrot verd
2 gots de cava
Julivert picat
Sal
Primer de tot netegem les carxofes, tallem les branques i les fulles dures de l'exterior. Reservem.
Agafem el pebrot, els alls i el julivert picat, ho trinxem tot i fem un sofregit. Afegim la farina i l'ofeguem uns minuts. Seguidament afegim les carxofes netes, les tallem a quarts, i ho remenem. Quan comencin a estovar-se incorporem el cava i l'aigua fins que ho cobreixi tot.
Ho deixem coure 10 minuts, rectifiquem de sal i afegim les cloïsses. Tapem la cassola uns minuts fins que s'obrin les cloïsses i ja ho tenim llest per emplatar.
Salut i bon profit !
Quina il·lusió que ens fa veure cares noves pel 15, i més si ens presenten una recepta com aquesta!!! Les carxofetes guisadetes m'encanten, i aquestes tenen una pinta impressionant!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Hola Sandra. Jo sóc dels que penso que les carxofes estàn bones de totes les formes i maneres possibles. He fet una ullada a les receptes "del 15" i m'agraden totes ! Una gran idea.
EliminaHaurem de provar aquestes carxofes.
ResponEliminaBenvinguda a La recepta el 15 i moltíssimes gràcies per la teva participació. Ens veiem el mes vinent, no?
Petonets!
Marina Xocolata Desfeta
Hola Marina, Gràcies per la benvinguda i espero que poguem continuar participant amb (com he dit a la Sandra) amb aquesta gran idea de la recepta del 15. A veure que proposeu al Febrer !
EliminaUna abraçada
M'encantaría provar aquest plat, te una pinta mmmm molt bona.
ResponEliminaUn petonet
Pues ya sabes, manos a la obra !
EliminaHe visto por encima tu blog, y todavía me sale "salivera". Ufffff !
Le iré dando un vistazo de tanto en tanto...
Una abraçada
he arribat al teu blog per la recepta del 15, veig que l'acabes d'obrir.....molta sort!!!!
ResponEliminaEm quedo de seguidora
Doncs sí, estem d'estrena. Any nou, bloc nou !
ResponEliminaJo també estic descobrim gràcies a la recepta del 15, un munt de blocs molt interessants. La teva recepta m'ha agradat força. Intentaré de fer-la més endavant. També te molt bona pinta la crema de carbasso !
Un petonet
Vaja!!! quina recepta més original! venint d´una persona que li agrada la bona taula i el bon vi, que millor que cuinar-les amb cava, i amb les cloïses, has aconsseguit un plat estrella. Petons
ResponEliminaGràcies Silvia, venint de tu, es tot un afalagament.
EliminaPetons.
Al cava tenen que estar delicioses!!
ResponEliminaSalutacions
Hola Roser, si t'agraden les carxofes aprofita que és l'època idònia, i amb els caves tan bons que tenim a la nostra terra, segur que també et quedaran boníssimes.
EliminaEncantat de coneixe't.
Ostres! Això té una pinta deliciosa! M'ho apunto!
ResponEliminaAh! M'encanta la lletra que has escollit pel blog!
La veritat és que, encara que evidentment que ens agrada, hem tingut (i tenim) dubtes sobre si és prou clara i llegible. Així que t'agraïm de tot cor aquest comentari.
ResponEliminaHola Joan:
ResponEliminaAquesta recepta de les carxofes al cava ha d'estar deliciosa, l'apunto per fer-la qualsevol dia, doncs les carxofes m'agraden fetes de totes les maneres.
Perfecte, ja em diràs que tal! Llàstima que s'hagin congelat la majoria de les carxoferes i ara hi han poques i cares :(
Elimina