diumenge, 15 de gener de 2012

CARXOFES AL CAVA
















Ja ha començat la temporada de carxofes, per això tant des de El Prat de Llobregat amb la seva jornada d'holeriturisme i des de Sant Boi de Llobregat amb Degusta Carxofes ens ofereixen la possibilitat de conèixer millor i poder tastar aquest gran producte.
Aquesta recepta ens la van ensenyar a Sant Boi de Llobregat, on les carxofes son molt típiques.
Si teniu temps de visitar els horts de la zona del Delta del Llobregat, a l'hivern podeu comprovar que hi han unes grans zones dedicades a aquest cultiu.

Amb aquesta recepta, volem participar en "la recepta del 15". Una iniciativa de Els fogons de la Bordeta, que consisteix en, cada dia 15 de mes, penjar a la vegada als respectius blocs que s’animin a participar una recepta a partir d’un ingredient o plat que serveixi de base.
En aquesta ocasió, pel 15 de gener, han agafat com a ingredient bàsic: les carxofes. Així que aquí teniu la nostre recepta... carxofes al cava!




Ingredients:
4 carxofes
1 kg. de cloïsses
100 gr. de farina
2 grans d'all
1 pebrot verd
2 gots de cava
Julivert picat
Sal



Primer de tot netegem les carxofes, tallem les branques i les fulles dures de l'exterior. Reservem.

Agafem el pebrot, els alls i el julivert picat, ho trinxem tot i fem un sofregit. Afegim la farina i l'ofeguem uns minuts. Seguidament afegim les carxofes netes, les tallem a quarts, i ho remenem. Quan comencin a estovar-se incorporem el cava i l'aigua fins que ho cobreixi tot. 

Ho deixem coure 10 minuts, rectifiquem de sal i afegim les cloïsses. Tapem la cassola uns minuts fins que s'obrin les cloïsses i ja ho tenim llest per emplatar.




 Salut i bon profit !

16 comentaris:

  1. Quina il·lusió que ens fa veure cares noves pel 15, i més si ens presenten una recepta com aquesta!!! Les carxofetes guisadetes m'encanten, i aquestes tenen una pinta impressionant!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sandra. Jo sóc dels que penso que les carxofes estàn bones de totes les formes i maneres possibles. He fet una ullada a les receptes "del 15" i m'agraden totes ! Una gran idea.

      Elimina
  2. Haurem de provar aquestes carxofes.
    Benvinguda a La recepta el 15 i moltíssimes gràcies per la teva participació. Ens veiem el mes vinent, no?
    Petonets!
    Marina Xocolata Desfeta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina, Gràcies per la benvinguda i espero que poguem continuar participant amb (com he dit a la Sandra) amb aquesta gran idea de la recepta del 15. A veure que proposeu al Febrer !

      Una abraçada

      Elimina
  3. M'encantaría provar aquest plat, te una pinta mmmm molt bona.
    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues ya sabes, manos a la obra !
      He visto por encima tu blog, y todavía me sale "salivera". Ufffff !
      Le iré dando un vistazo de tanto en tanto...

      Una abraçada

      Elimina
  4. he arribat al teu blog per la recepta del 15, veig que l'acabes d'obrir.....molta sort!!!!
    Em quedo de seguidora

    ResponElimina
  5. Doncs sí, estem d'estrena. Any nou, bloc nou !
    Jo també estic descobrim gràcies a la recepta del 15, un munt de blocs molt interessants. La teva recepta m'ha agradat força. Intentaré de fer-la més endavant. També te molt bona pinta la crema de carbasso !

    Un petonet

    ResponElimina
  6. Vaja!!! quina recepta més original! venint d´una persona que li agrada la bona taula i el bon vi, que millor que cuinar-les amb cava, i amb les cloïses, has aconsseguit un plat estrella. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Silvia, venint de tu, es tot un afalagament.
      Petons.

      Elimina
  7. Al cava tenen que estar delicioses!!
    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Roser, si t'agraden les carxofes aprofita que és l'època idònia, i amb els caves tan bons que tenim a la nostra terra, segur que també et quedaran boníssimes.

      Encantat de coneixe't.

      Elimina
  8. Ostres! Això té una pinta deliciosa! M'ho apunto!
    Ah! M'encanta la lletra que has escollit pel blog!

    ResponElimina
  9. La veritat és que, encara que evidentment que ens agrada, hem tingut (i tenim) dubtes sobre si és prou clara i llegible. Així que t'agraïm de tot cor aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Hola Joan:
    Aquesta recepta de les carxofes al cava ha d'estar deliciosa, l'apunto per fer-la qualsevol dia, doncs les carxofes m'agraden fetes de totes les maneres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Perfecte, ja em diràs que tal! Llàstima que s'hagin congelat la majoria de les carxoferes i ara hi han poques i cares :(

      Elimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...