Després de la benvinguda, podem dir que avui comença a funcionar aquest bloc de veritat amb la recepta nº 1. Em volgut celebrar-ho amb un pastís, o millor dit, amb uns mini pastissets individuals.
Ho vam fer a casa fa pocs dies (Nadal) i van agradar molt.
Així que comencem aquest bloc de cuines amb una recepta ben dolça per deixar-vos un bon gust de boca.
Ingredients:
150 gr. de xocolata negra
150 gr. de xocolata amb llet
150 gr. de xocolata blanca
125 gr. de sucre (75 gr. negra + 25 gr. amb llet + 0 gr. blanca, ja que la xocolata blanca és molt dolça i no cal sucre)
750 ml. de llet (250 ml. per cada xocolata)
750 ml. de nata per muntar (250 gr. per cada xocolata)
3 sobres de quallada
Capa de xocolata negra:
Agafem la llet (250 ml.), i aboquem una mica fins omplir una tassa. Afegim un sobre de quallada a la tassa i remenem fins que quedi ben dissol.
Posem a bullir els 250 gr. de nata amb la resta de la llet i 75 gr. de sucre.
Abans de bullir, quan veiem que està una mica calent, afegim la xocolata trossejada i barregem fins que quedi desfeta.
Un cop desfeta, amb un colador [1] afegim la quallada dissolta i remenem fins que bulli durant 2 o 3 minuts.
Buidem al motlle [2] i deixem que qualli una mica.
Capa de xocolata amb llet:
Agafem la llet (250 ml.) i aboquem una mica fins ompli una tassa. Afegim un sobre de quallada a la tassa i remenem fins que quedi ben dissol.
Posem a bullir els 250 gr. de nata amb la resta de la llet i 50 gr.
de sucre.
Abans de bullir, quan veiem que està una mica calent, afegim
la xocolata trossejada i barregem fins que quedi desfeta.
Un cop desfeta, amb un colador [1] afegim la quallada dissolta i remenem fins que bulli durant 2 o 3 minuts.
Buidem sobre la xocolata negra amb una cullera girada perquè no es barregin les capes de xocolata.
Capa de xocolata blanca:
Agafem la llet (250 ml.) i aboquem una mica fins ompli una tassa.
Afegim un sobre de quallada a la tassa i remenem fins que quedi ben
dissol.
Posem a bullir els 250 gr. de nata amb la resta de la llet (sense sucre).
Abans de bullir, quan veiem que està una mica calent, afegim
la xocolata trossejada i barregem fins que quedi desfeta.
Un cop desfeta, amb un colador [1] afegim la quallada dissolta i remenem fins que bulli durant 2 o 3 minuts.
Buidem sobre la xocolata amb llet amb una cullera girada perquè no es barregin les capes de xocolata.
Un cop refredat, posem a la nevera fins que qualli.
A l'hora de
portar a taula, podem col·locar per sobre una mica de fideus de xocolata
o, sobretot si hi han nens, unes boletes multicolors (foto superior).
[Consells]
1 Quan afegim la quallada dissolta a la llet, ho farem amb un colador, ja que si no s'ha dissolt correctament fa grumolls i els trobarem al pastís.
2 Nosaltres vam utilitzar uns gots de plàstic quadrats i rodons, però podeu utilitzar qualsevol motlle que tingueu a casa i amb la forma que desitgeu. Imaginació al poder !
En el cas que tingueu que desmotllar el pastis hauríeu de fer una base de mantega i galetes maria abans d'abocar la xocolata. Es fa en un moment i no tindreu el problema de que es desmunti. Per a la proporció d'aquesta recepta: 150 gr. de mantega i 1 paquet de galetes maria (aprox. 250 gr.).
* Quan preparem la xocolata negra, simultàniament es prepara la xocolata amb llet.
Primer desfem les xocolates, per separat, afegim la quallada a la xocolata negra i parem el foc de la xocolata amb llet. Aboquem la barreja al motlle i ja podem reprendre l'ebullició de la xocolata amb llet i afegir la quallada. Si no es fa d'aquesta manera, la xocolata negra podria quallar massa i després les capes llisquen.
Si quan afegim una capa sobre l'altre veiem que es barregem, hem d'esperar una mica més.
Salut i bon profit !
Amb lo golafre que sòc... quina fila mes bona.
ResponEliminaFelicitats!!!!
Per cert, molts petons i bon any, que ja veig que l'has engegat amb les piles carregades ;).
Ja sabia que algún/alguna llaminera trobaria per aquí... hahaha
EliminaUna abraçada!
Quin bon començament! m'encanta el pastís tres xocolates, és un dels que té més èxit a casa. A més és fantàstic perquè no necessita forn i això s'agraeix per les celebracions d'estiu!
ResponEliminaBet
Bet, la xocolata sempre és un èxit assegurat, no?
EliminaM'agrada molt la presentació del vostre blog. Moltes felicitats. Us heu estrenat amb un postre de xocolata, ha d'estar boníssim.
ResponEliminaGràcies Carmina. Hem començat l'any amb força. A veure si t'agraden les properes receptes...
EliminaUna abraçada!
Gràcies pels comentaris. Ja estem preparant les properes receptes... a veure si també us agraden !
ResponElimina