divendres, 10 de febrer del 2012

ALLIOLI (amb julivert)



La salsa allioli, és sense cap mena de dubte, una de la receptes més típiques a la cuina catalana (i internacional), i s'utilitza per amenitzar un munt de plats. Cadascú te la seva manera de fer un allioli, totes bones i saboroses, i per tant, podeu fer l'allioli que més us agradi. Si voleu fer l'original, perfecte, segur que serà el més bo i autèntic: una mica d'all, una mica d'oli i, molta paciència i força a la mà per anar emulsionant pica que pica al morter.
Nosaltres em fet l'allioli que fem normalment a casa, al nostre parer, ràpid, fàcil i, el més important de tot, ...boníssim !

(Per fer aquesta foto més atractiva, em afegit més julivert per damunt)

Ingredients:
1 o 2 alls
1 ou
Oli de gira-sol
Oli d'oliva
Julivert picat *
Sal



Agafem un bol per poder utilitzar la batedora, aboquem un o dos alls a trossos (dependrà de si volem, o no, que piqui gaire), una mica de sal, oli de gira-sol i batem una mica. Ara aboquem l'ou i tornem a batre una altre vegada fins que agafi consistència. Si volem donar un xic de color, ara és el moment d'afegir una mica de julivert picat. Seguidament anem afegint l'oli d'oliva perquè agafi més cos sense deixar de batre. Així obtenim un allioli ben bo i ràpid sense gaire dificultat.

(Per fer aquesta foto més atractiva, em afegit més julivert per damunt)

[Consells]
* El julivert picat és opcional, i és merament estetic. Queda molt bé per si ve una visita, o simplement per donar-li un xic de color.
A de quedar com la primera foto, la segona i tercera foto em afegit julivert per fer la foto una mica més atractiva, però l'original és la primera.

2 comentaris:

  1. Em aprofitat que vam fer allioli amb la recepta del "bacallà amb allioli i ratatouille", per penjar aquesta recepta i col·locar-la a l'apartat de les salses.

    ResponElimina
  2. M´agrada a molts plats, inclús amb patates al vapor, mira que tinc una mica díntolerància al all, però no puc evitar menjar all i oli, desprès he d´anar amb les pastilletes de l´acides

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...