dissabte, 2 de juny del 2012

MASSA PER FER PIZZA.

Cada 2 de juny els italians celebren la Festa della Repubblica, la gran festa nacional dels italians.
Hi han un munt de plats típics d'Italia, però crec que el més important de tots (i típic) és... la pizza.  

Als que estan acostumats a fer-se la massa de la pizza ells mateixos, aquesta recepta els semblarà molt simple, i realment no té gaire història. Però sembla mentida la de gent que no sap o no s'atreveix a fer-se la seva pròpia massa i acaben comprant les masses que venen als supermercats. Tinc familiars, amics i companys que m'han preguntat més d'una vegada com faig la massa i he pensat que segur que hi ha un munt de gent que, com ells, tampoc no ho tenen clar. Aquesta és, si més no, la manera com la meva dona i jo mateix preparem les nostres pizzes a casa:


Ingredients:

200 gr. de farina
5,5 gr. (un sobre) de "llevat de fleca" o 15 gr. de llevat fresc
100 ml. d'aigua tèbia
oli
sal


Agafem un bol i hi posem la farina, el llevat, una mica d'oli i sal. Anem posant una mica d'aigua tèbia i ho barregem amb l'ajuda d'una forquilla.

Quan la barreja està convertida en massa, llancem una mica de farina sobre el marbre i amassem amb les mans la massa. Si s'ens enganxa als dits, haurem d'afegir una mica més de farina. Quan tinguem la massa homogènia, fem una bola i l'emboliquem en un drap de cuina. Ho deixem fermentar de 20 a 30 minuts. Quan més temps la deixem, més pujarà la massa.

Anem preescalfant el forn.


Amb l'ajuda d'un rodet, estirarem la massa de la pizza. Col·loquem novament farina sobre el marbre i amb el rodet anem aplanant la massa. Si veiem que la massa s'enganxa al rodet o al marbre, afegim una mica més de farina. Anem donant la forma que desitgem: rodona, quadrada, rectangular (jo normalment ho faig en rectangle, com la safata del forn). Agafem la safata que anem a posar al forn i li col·loquem primer un paper antiadherent per forn, i després la massa per sobre. 


La massa que sobri per les vores la retallarem amb el talla-pizza (la podem afegir si falta en una altre part).

Ara només falta col·locar per sobre els ingredients que més ens agradin i ficar-la al forn.




Salut i bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...