Hi han un munt de plats típics d'Italia, però crec que el més important de tots (i típic) és... la pizza.
Als que estan acostumats a fer-se la massa de la pizza ells mateixos, aquesta recepta els semblarà molt simple, i realment no té gaire història. Però sembla mentida la de gent que no sap o no s'atreveix a fer-se la seva pròpia massa i acaben comprant les masses que venen als supermercats. Tinc familiars, amics i companys que m'han preguntat més d'una vegada com faig la massa i he pensat que segur que hi ha un munt de gent que, com ells, tampoc no ho tenen clar. Aquesta és, si més no, la manera com la meva dona i jo mateix preparem les nostres pizzes a casa:
Ingredients:
200 gr. de farina
5,5 gr. (un sobre) de "llevat de fleca" o 15 gr. de llevat fresc
100 ml. d'aigua tèbia
oli
sal
Agafem un bol i hi posem la farina, el llevat, una mica d'oli i sal. Anem posant una mica d'aigua tèbia i ho barregem amb l'ajuda d'una forquilla.
Quan la barreja està convertida en massa, llancem una mica de farina sobre el marbre i amassem amb les mans la massa. Si s'ens enganxa als dits, haurem d'afegir una mica més de farina. Quan tinguem la massa homogènia, fem una bola i l'emboliquem en un drap de cuina. Ho deixem fermentar de 20 a 30 minuts. Quan més temps la deixem, més pujarà la massa.
Anem preescalfant el forn.
La massa que sobri per les vores la retallarem amb el talla-pizza (la podem afegir si falta en una altre part).
Ara només falta col·locar per sobre els ingredients que més ens agradin i ficar-la al forn.
Salut i bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada