dimarts, 9 d’octubre del 2012

MILFULLS DE XOCOLATA.

Del 12 al 14 d'octubre es celebra a Agramunt (Urgell) la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, una fira ben dolça (com la setmana passada) que ens farà gaudir a grans i petits. Aquesta fira, a més a més, ens col·loca en el punt de sortida de les fetes nadalenques !
Nosaltres vam anar l'any passat i vam sortir molt contents, així que ho recomanem a tothom.


Ingredients:
1 làmina de pasta de full (250 gr.) fresca o congelada
250 gr. de xocolata negra per rebosteria
1 sobre de cobertura transparent de tartes en pols
250 ml. d'aigua
farina
sucre
virutes de xocolata (per decorar)


Abans de tot podem preparar la cobertura per a tartes.  Barregem el contingut del sobre amb 30 gr. (2 cullerades) de sucre en un cassó amb aigua. Anem remenant fins que l'aigua comenci a bullir i ho deixem refredar 1 minut. Reservem.

Per començar, enfarinem el marbre i col·loquem la pasta de full. Per facilitar la feina, tallem la làmina en 4 parts allargades (d'uns 10 x 30 cm aproximàdament). Agafem una i l'estirem una mica amb el rodet, una vegada ho tenim amb una forquilla punxem la pasta i col·loquem al mig 3 trossos de xocolata de 25 gr. cadascuna, amb una separació entre una i l'altre per poder fer amb un ganivet un tall de separació. 
Ens ha de quedar 3 pastes. Agafem la cobertura per a tartes i amb l'ajuda d'un pinzell, untem les vores i amb els dits i una forquilla tanquem bé[1] els 3 farcellets. Per finalitzar, untem per sobre amb la cobertura per a tartes. Reservem.



Ara, només ens queda repetir-ho fins acabar les altres làmines de pasta de full.

Una vegada tenim totes les pastes a punt, les col·loquem en una safata amb paper sulfuritzant per anar al forn, que tindrem preescalfat a 220º, i ho introduïm durant uns 10 minuts aproximàdament. El temps és orientatiu, ja que cada forn és diferent i, es molt important, estar molt atent i si veiem que comencen a enrossir-se treure-les ràpidament, ja que sinó se'ns poden obrir.
Per últim, aboquem una mica de virutes de xocolata per sobre per decorar.


[Consells]
1 Si no ho tanquem bé, és molt provable que s'obrin i pugui sortir la xocolata de l'interior.



Salut i bon profit !

1 comentari:

  1. Que bo!!!! m'encanten aquestes receptes així, són berenars ideals! tinc moltes ganes d'anar a aquesta fira, però sempre em trobo amb imprevistos i al final no hi puc anar. A veure si aquest any és possible!!!
    Una abraçada!

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...